Ciężko powiedzieć co może być przyczyną. Spotkałem się już z takim czymś, że do kodu dokumentów na stronie dopisywane są skrypty js, które powodują tego typu ostrzeżenia. Myślę, że mógłbyś spróbować podmienić pliki z oryginalnego skryptu poza tymi, które są powiązane z danymi tj. katalog db/ files/ config/ i prawdopodobnie templates/, bo pewnie zmieniałeś wygląd sklepu. Na wszelki wypadek wykonaj sobie kopię całego skryptu.
Witam. ja ostatnio przerabiałem coś takiego. Złapałem jakiegoś trojana, który przeczytał konfiguracje klienta do ftp zabrał hasła i login na serwer (używam totalcomandera) i do pliku index.php dopisywał jakiś robot zawsze regułkę zaczynającą się na </script> tam był właśnie trojan i komy z antywirami uważały że tam jest wirus i blokowały dostęp. Myślałem, że mam cały czas trojana na kompie bo co jakiś czas znowu sie ta linijka dopisywała. Dopiero sprawdziłem w logach serwera ftp kto logował się o danej godzinie (godzina zapisu pliku) i skąd i okazało się że automat miał moje hasło i login. ZMIENIŁEM HASŁO i pomogło. Pozdrawiam i przestrzegam bo miałem dużo kłopotów przez to bo ludzie mi dzwonili i mówili że mam wirusy na sronie firmowej. Pozdrawiam
okimaxi
2009-01-10 23:16
Witam Pozmieniałem hasła wywaliłem te kody wirusy, zobaczymy nie wprowadzałem nowego hasła do tc żeby sprawdzić czy to jest ten trojan. jak ktoś wchodził na tą stronę a miał zainstalowanego avast to mu pokazywało trojana. Przeskanowałem Pc nod32, norton09, avast, i mksvir troszkę tego syfu było okaże czy to coś da!!!