Jak dodać odnośnik "czytaj więcej" w krótkim opisie

rebelion

2008-12-11 22:06

Witam

Chciałbym dodać w krótkim opisie odnośnik "czytaj wiecej"... ale tak aby był on dołaczony bezpośrednio na końcu skróconego opisu... udaje mi sie tylko dodać taki napis pod opisem... ni jak nie wiem jak go "płynnie" włączyć do opisu.
Robię to tak:

<?
Tzn
.: w pages_default.tpl w sekcjiPRODUCTS_LIST 
dodaję link
: <a href="$aData[sLinkName]">>> wi&#281;cej</a>
po$aData[sDescriptionShort]

wyglada to tak

<!-- 
BEGIN PRODUCTS_LIST -->
<
li class="l$aData[sStyle]"><h3><a href="$aData[sLinkName]">$aData[sName]</a></h3><br>$aData[sImage]$aData[s DescriptionShort]<a href="$aData[sLinkName]">>> wi&#281;cej</a>$aData[sBasket]$aData[sPrice]</li>  
<!-- END PRODUCTS_LIST -->

?>

Ale wtedy "link" jest pod opisem z lewej strony. Grzebię iw default.css ale nie mogę poradzic. Pomóżcie.
I jeszcze pytanie bo jest to w tej samej kwestii: jeżeli jest to możliwe proszę o podpowiedź, jak zrobić aby wtedy gdy jest dodany "rozwinięty" opis napis taki się pojawiał a wtedy gdy go nie ma to link "czytaj więcej" by się nie wyświetlał w krótkim opisie produktu...?

Z góry dziękuję
Piotrek

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2008-12-12 07:54

w tym samym pliku znajdz cos takiego:
<!-- BEGIN PRODUCTS_DESCRIPTION -->
<h5>$aData[sDescriptionShort]</h5>
<!-- END PRODUCTS_DESCRIPTION -->

zamien na:
<h5>$aData[sDescriptionShort], <a href="$aData[sLinkName]">czytaj więcej</a></h5>

Jesli chodzi o ta druga sprawe to jest to mozliwe ale przy wiekszych przerobkach i malo wydajnych wiec nie polecam tego rozwiazania

rebelion

2008-12-16 15:37

Dziekuję serdecznie za pomoc.

Pozdrawiam
Piotr

rebelion

2008-12-17 10:44

... Dziękuję jeszcze raz... ale nic to nie dało... i chyba wiem czym jest to spowodowane.
Przy włączonej opcji Edytor WYSWIG: w "krótkim opisie" produktu dodawane są automatycznie znaczniki akapitu i nie da się ich wyczyścić

<?<p>...</p>?>

... dlatego automatycznie dodanie napisu "czytaj więcej" w pages_default.tpl (zgodnie z instrukcją) przechodzi do nastepnej linii... ktos ma moze jakiś dobry pomysł na ten problem? ale cos mi się wydaje, że chyba musze sie pogodzić z tym fantem:)

Pozdrawiam
Piotrek

MarcinP

2008-12-22 19:54

Niestety na razie radzę sobie ręcznym dodawaniem linku do krótkiego opisu, może ktoś poradzicie coś aby to jednak było obsłużone w cywilizowany sposób, gdyż faktycznie jest to potrzebne

Cigarro.pl

Razer90

No avatar

2009-01-30 10:32

Ja to rozwiazałem w ten sposób :

W pliku "pages_default.tpl" zmieniłem zamiast:

<h5>$aData[sDescriptionShort]</h5>

Na to :

<h5>$aData[sDescriptionShort],<br /> <a id="wiecej" href="$aData[sLinkName]">Czytaj więcej</a> <br /></h5>

Nastepnie w Pliku default.css dodałem :

#wiecej{
text-decoration:none;
float:right;
}

w skorce mozna go oczywiscie odpowiednio zmodyfikowac zeby uzyskac upragniony efekt. Mysle ze pomoglem tym jakos.

Patryk

Do góry
o nas | kontakt