Koszyk w innym miejscu

ryska69

No avatar

2008-11-25 20:01

Witam mam problem, chce przełożyć koszyk do menu 3 przed search. Od razu zastrzegam że w pliku container.tlp nie mogę przelożyć menu 1 do lewego menu ponieważ w menu 1 mam odnośniki, które muszą tam pozostać.
Kombinowałam już na wszystkie sposoby, zmieniałam style i nic to nie dało - wyskakiwaly tylko błędy. Jedynie co udało mi się zrobić to udało mi się całkowicie skasowac koszyk, ale nie udało mi się przelożyć go do lewego menu.
Jedyne o co prosze, to instrukcje (same konkrety, bez zbednego rozpisywania sie) jak to mniej wiecej zrobic, wystarczy mi cos typu: przeloz to z tego do tego pliku, daj to ttam zapisz i czesc tu popraw. ja sobie to wszystko poznajduje i ja sobie poradze chce tylko wskazowki jak to zrobic. dzieki i czekam na odp :)

» Quick.Cart v3.x

ryska69

No avatar

2008-11-25 20:04

a wlasnie dla jasnosci moj sklep : www.kolczykidlaciebie.nspace.pl . jesli ktos zobaczy to chyba nie bede musiala sie tlumaczyc czemu chce go przelozyc :P

treewood (OpenSolution)

2008-11-26 07:53

edytuj templates/container.tpl i wrzuc zmienna $sMenu1 zaraz przed: $sSearchForm

Reszta to juz ustawienie styli CSS dla #menu1 w templates/default.css

ryska69

No avatar

2008-11-26 11:51

ok sprobuje :) dzieki

ryska69

No avatar

2008-11-26 12:00

moment moment, ale ja to samo robilam wczoraj i nie da sie tak, bo koszyk zlatuje na dol razem z wszystkimi odsylaczami a ja chce zeby odsylacze zostaly tam gdzie byly w pierwszej wersji a tylko koszyk zeby sie przesunal na dol...

ryska69

No avatar

2008-11-26 12:02

przeciez wczoraj pisalam to wszystko wlasnie w pierwszym poscie. napisalam rowniez ze probowalam przelozyc menu1 przed searchform i ze grzebalam po stylach i nie da rady w ten sposob... trzeba cos zmienic chyba w menu1.tlp czy poprzekladac wszystko co jest odpowiedzialne za koszyk w odpowiednie miejsce, ale mi jak narazie wyskakuja bledy jak przekladam z menu1.tlp do innego menu.tlp

treewood (OpenSolution)

2008-11-27 07:58

jesli chcesz przezucic sam koszyk to edytuj templates/menu_1.tpl i skopiuj blok LIST_BASKET do np. templates/menu_3.tpl. Nastepnie edytuj strone "koszyk" w administracji i przezuc ja do menu 3.

ryska69

No avatar

2008-11-27 13:24

aaa widzisz dzieki serdeczne, no tak wlasnie robilam ze kopiowalam list basket do menu 3.tpl ale kompletnie nie pomyslalam o tym zeby przerzucic tez w administracji, dzieki (moj blad) :P

Do góry
o nas | kontakt