brak raki wkoło głownego okna, i przesunięta terść w kategorii Produkty
twojabrocha.pl
2008-11-17 23:07
według jednego z wpisów na forum wstawiłem sobie logo z linkiem na stronie między menu po lewej stronie. od tego momentu zniknęła mi ramka wokół dużego okna (wyszukiwanie, menu3,4, strona, produkty.) i cała zawartości okna Produkty przesunęła sie o ok 8mm w prawo i wystaje poza ramkę
Podmieniłem plik container.tpl na kopię zapasową a potem nawet na świeżo ściągnięty ze strony ale nic to nie dało. podobnie z default.css
zablokowałem wczytywanie : <!--div id="content"--> i to sprawiło, że pojawiła sie rama w kolo, ale okno produkt6ów jest nadal przesunięte.
Strona www.twojabrocha.pl - chyba wszytko o czym pisze widać w kodzie srtony
Wg mnie problem tkwi w szerokosci, sproboj pomniejszyc logo. Mozliwe, ze gdzies sa jakies paddingi, marginy, ktore powoduja, ze prawa czesc strony sie przesunela. Przeczytaj sobie to: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=design
Tu masz opisane jakie elementy styli CSS odpowiadaja za lewa kolumne
twojabrocha.pl
2008-11-18 10:22
niestety nie pomogła mi ta podpowiedź. Możliwe że mam za małą wiedzę, w takiej sytuacji będę wdzięczny za bardziej łopatologiczną podpowiedź.
Dodam kilka szczegółów: - przesuniecie jest widoczne jedynie na stronie startowej, na wszystkich podstronach układ jest prawidłowy - wstawiona grafika jest ta sama dla wszystkich stron i nie modyfikowałem logo ani stylów css - podmieniłem pliki container.tpl i default.css na wersje nominalne (ściągnąłem paczkę ze strony wrzuciłem z nadaniem chmod 777) i nic to nie zmieniło, a jeśli bym coś pomieszał w kodzie to powinno - zablokowałem wczytywanie : <!--div id="content"--> i to sprawiło, że pojawiła sie rama w kolo, ale okno produktów jest nadal przesunięte. - ale wątpię by to było prawidłowe rozwiązanie problemu i może to właśnie gdzieś tu jest "pies pogrzebany"
PS. Przepraszam za literówki w tytule - nie wiem jak je teraz poprawić.
kontakt@twojabrocha.pl
twojabrocha.pl
2008-11-18 10:32
EUREKA znalazłem problem: Na stronie tytułowej wypozycjonowałem tekst przy pomocy <div class="center"> i kopiując grafikę usunąłem znacznik zamykający czyli </div>. tak prosta rzecz a tyle problemu.
Dziękuję Treemood'owi, z e zechciał pochylić się nad moim problemem.