Błędy w czasie wgrywania zdjęć

adamwlc

No avatar

2008-11-13 12:14

Witam serdecznie
Na podstawie sklepu quick.cart 3.2 chce uruchomic strone dla biura nieruchomosci.
Dodaje sobie opis, chce wrzucic zdjecie do opisu i tu jest problem.
Gdy zaznaczam zdjecie z serwera z katalogu files wyskakuje mi blad i to nie 1...
Czy mógłbym mi ktos pomoc i napisac jaka jest na to rada? Mam wlaczona biblioteke gd2.
Czy w katalogach fotki musza miec jakas max. wielkosc w px? czy pliki musza byc w katalogu files czy tez 100 i 200?
Z góry dziekuje.

» Quick.Cart v3.x

adamwlc

treewood (OpenSolution)

2008-11-14 07:31

adamwlc - czy dales prawa chmod 777 dla calego katalogu db/ z plikami i files/ z podkatalogami? jesli tak to skopiuj choc jeden blad, ktory otrzymujesz w czasie wgrywania zdjec.

adamwlc

No avatar

2008-11-14 08:28

tak dałem atrybuty chmod na 777 dla db i files.
Oto błędy, które u mnie występują :

Warning: copy(files/dom[1].jpg) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/core/files-admin.php on line 346

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access files/dom[1].jpg in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 193

Warning: getimagesize(files/dom[1].jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 193

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access files/dom[1].jpg in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 193

Warning: getimagesize(files/dom[1].jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 193

Warning: copy() [function.copy]: Unable to access files/dom[1].jpg in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 287

Warning: copy(files/dom[1].jpg) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 287

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access files/100/dom[1].jpg_backup.jpg in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 288

Warning: getimagesize(files/100/dom[1].jpg_backup.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 288

Warning: copy() [function.copy]: Unable to access files/dom[1].jpg in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 287

Warning: copy(files/dom[1].jpg) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 287

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access files/100/dom[1].jpg_backup.jpg in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 288

Warning: getimagesize(files/100/dom[1].jpg_backup.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/libraries/FotoJobs.php on line 288

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/core/files-admin.php:346) in /home/armega01/domains/reklamamega.pl/public_html/hd2/actions_admin/products.php on line 22

Prosze o pilna pomoc... z gory dziekuje

adamwlc

treewood (OpenSolution)

2008-11-17 08:06

Blad wynika z tego, ze nie dales praw 777 dla katalogu files/ i wszystkich podkatalogow

adamwlc

No avatar

2008-11-17 08:56

NO wiec właśnie chodzi o to, ze pliki maja atrybuty ustawione na 777. Nie wiem dlaczego tak jest, że zdjęć wgrać nie można. Bo jak rozumie o takich ustawieniach 777 mówimy.
Proszę o pomoc... to naprawde pilne... nie moze byc innej przyczyny?

adamwlc

adamwlc

No avatar

2008-11-17 08:59

Ustawiłem jeszcze raz wszystko od poczatku nic to nie dalo... przy chmod atrybutach 777 i tak powstaja te bledy... prosze o pomoc...

adamwlc

adamwlc

No avatar

2008-11-17 10:42

dzieki... juz rozwiazny problem.... dziekuje za pomoc... pliki mialem na chmod 777 ale foldery na 755. dzieki. pozdrawiam

adamwlc

Do góry
o nas | kontakt