Różna cena za przesyłkę dla każdego przedmiotu

ulxaaf

No avatar

2008-10-28 11:24

Witam. Czy jest możliwość w QC v3.x aby móc przypisywać każdemu wprowadzanemu przedmiotowi określoną cenę za przesyłkę? Klient w tej sytuacji jedynie może wybrać np: przelew albo przesyłkę za pobraniem i pokaże mu się kwota za tę przesyłkę.
Rozwiązanie jak na allegro.

» Quick.Cart v3.x

lupo

No avatar

2008-10-28 13:44

Witam, mam podobny problem. U mnie najkorzystniej byłoby przypisać wagę do każdego produktu i przy składaniu zamówienia obliczyć koszt przesyłki na podstawie wagi. (czy może jest taka opcja w wersji płatnej?)

pozdrawiam

Quick Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2008-10-29 07:46

ulxaaf - z tym bedzie sporo pracy i nawet nie wiem od czego sie zabrac
lupo - takie rozwiazanie jest w wersji platnej naszego narzedzia

ulxaaf

No avatar

2008-10-29 14:57

Mówiąc szczerze to mam poważny problem z ustanowieniem cen za przesyłkę. Proszę o jakiekolwiek pomysły. Używam bezpłatnej wersji QC v3.1.
Otóż nie mogę ustalić odgórnej, stałej ceny za przesyłkę, bo produkty w sklepie znacznie się od siebie różnią - od biżuterii, po sprzęt elektroniczny.
Natomiast ustawiając procentowo ceny, też wystąpi poważny błąd, bo jeśli dla przykładu cena za przesyłkę będzie 10%, to za pierścionek za 50zł będzie trzeba zapłacić 5zł, a ważący tyle samo pierścionek za 400zł będzie to już cena 40zł. A to jest nie do przyjęcia. Jak na to zaradzić? :| Czy plugin dodający atrybuty ma taki atrybut (jak waga np) który wpływa na koszt przesyłki? Proszę o pomoc..

treewood (OpenSolution)

2008-10-30 07:38

tak posiada wplyw. mozesz w zaleznosci od wagi ogolnej wszystkich produktow generowac cene. przeczytaj sobie to:
http://opensolution.org/os/templates/pl_Quick.Cart_features_3.2.html#delivery-pack

i potestuj dobrze wersje demonstracyjna bys wiedzial co kupujesz!

piotri

2009-12-28 13:10

Witam,

Sorry ze pisze w takim starym watku, ale czy koledze ulxaaf lub komuś innemu udało się coś wymyslić w kwesti opłat za przesyłke?
Mój problem jest właściwie jeszcze bardziej skomplikowany i nie bardzo mam pomysł jak sobie z tym poradzić.
Rożne przedmioty mają różne koszty przesyłki, do tego są rożne koszty przesyłek do różnych krajów. Dla niektorych przedmiotów nie mogę wogule podać ceny przesyłki, ponieważ muszę najpierw to wycenić u przewożnika.

Makaron

2009-12-28 15:56

Więc może po prostu usuń wycenianie przesyłki i dodaj informacje, że każda przesyłka jest wyceniana indywidualnie, a informacje o cenie wysyłać będziesz na email klienta.

piotri

2009-12-28 16:05

I tak to się w tej chwili odbywa. Dodatkowo jest tabelka z kosztami na Niemcy i kraje Unii. Niestety właścicielowi marzy się super automat który jednak doda te koszty sam, przynajmniej dla części produktów i dla najpolularniejszych krajów.

knopper

2010-12-14 20:38

mam dość dziwny przypadek - kończę sklep dla mojego klienta jednak problem zaczyna się z wagami.W wersji płatnej wagi można przypisywać od 1 kg w górę bez podziału na "połówki".Sklep który robię zajmuje się sprzedażą biżuterii -- czyli wagi sa w gramach a tym samym koszty przesyłki w gramach :) , czy da się to jakoś zmienić w konfiguracji sklepu?Czy muszę przekonywac klienta do ustawienia jednej ceny przesyłki tzw do 1 kg co nie za bardzo mi sie podoba.

boboo

2010-12-15 11:25

@knopper,
zmień w funkcjach zapisywania wagi produktu (i później dalszego przeliczania) wymuszanie integera.
Nie wiem jak jest w wersji płatnej, ale w wesji Free takie "wymuszanie" istnieje w przypadku ilości towaru.
Gdzieś to tu opisywałem, jak to obejść.

http://it-service.kimla.de

Do góry
o nas | kontakt