Kilka pytań -zamówienia, wyszukiwarka

nagro

No avatar

2008-10-22 12:44

Witam. Używam Quick.Cart w wersji 2.1 i chciałbym zmienić kilka rzeczy które ułatwiłyby mi pracę.

No więc sprawa pierwsza. Jak przeedytować wyszukiwarkę w panelu administracyjnym w zakładce produkty, tak żeby mozna było wyszukiwać więcej niż jeden produkt wpisując produkty np po przecinku? Gdy chcę usunąć wiele produktów dużo łatwiej byłoby wpisać najpierw wszystkie po przecinku wyszukać i wszystkie wyszukane usunąć niż wyszukiwać każdy pojedyńczo.

Druga sprawa to jak dodać na liście zamówień kolumny z liczbą produktów oraz zsumowaną ceną zamówienia.

Próbowałem wstawić w pliku orders_list.tpl dwie kolumny

<td>
$lang[Quantity]
</td>
<td>
$lang[Summary_basket]
</td>

a pózniej odniesienie

<td >
$aList[iQuantity]
</td>
<td >
$aData[sSummary]
</td>

Ale wstawiły się tylko puste kolumny.

Jeśli ktos borykał sie z podobnymi problemami może wie jak to rozwiązać.

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2008-10-23 08:22

pierwsza sprawa - to jest dosyc zakrecone, nigdy tego nie robilem i nie jestem w stanie Ci dac rozwiazania bez poswiecenia temu dluzszego czasu

druga sprawa - tak samo. takie dany w db/orders.php po prostu sie nie zapisuja, trzeba by w locie pobierac dane z listy produktow w zamowieniu czyli z db/orders_products.php i sumowac kwoty i ilosc produktow. nie wiem jednak czy znasz sie DOBRZE na PHP bo na nic bedzie moje dwojenie sie i trojenie jesli i tak nic z tym nie zrobisz

Do góry
o nas | kontakt