witam, mam 2 sklepy w QC 3.0, chciałbym zrobić taką rzecz, a mianowicie gdy zapisuję nowy produkt... przekierować dodawanie produktów, które jest w panelu admin, z bazy w katalogu db do drugiego sklepu... załóżmy, że np.: jeden sklep jest w katalogu o nazwie np. sklep1 a drugi w sklep2 chcę teraz aby gdy zapisuję w panelu admin w sklep1 - dodaję produkt, aby zapisywał mi to na stronie sklep2 to chyba nie powinno być trudne, z tym że nie wiem, w którym pliku, którą linijkę, ścieżkę zmienić, tak aby można było takie coś zrobić... proszę o pomoc jak to zrobić?
To faktycznie nie jest trudne jesli oba sklepy sa na jednym koncie na jednym serwerze. Przykladowo jesli masz sklep w katalogu sklep1 i sklep2 i chcesz by sklep2 korzystal z bazy sklep1 to edytuj config/general.php w sklep2 i zmien: $config['dir_db'] = 'db/'; $config['dir_files'] = 'files/'; na: $config['dir_db'] = '../sklep1/db/'; $config['dir_files'] = '../sklep1/files/';
frixio
2008-10-16 13:05
wielkie dzięki :-)
...a i jeszcze jedna rzecz apropo przekierowań, chciałbym aby do sklep2 do panelu administracyjnego, aby wchodziło się bez logowania, gdzie to można zmienić?
teoretycznie tak powinno to dzialac jesli masz to na jednym koncie w 2 roznych katalogach.
frixio
2008-10-17 09:11
...sprawdziłem, tak właśnie działa, co ciekawe zapisuje się jednocześnie i do sklep1 i do sklep2, ale mnie to wystarczy, ważne że zapisuje zawartość sklep2 do sklep1... dzieki...