Jak zrobić ceny typu od XX do XX

insane

No avatar

2008-10-09 19:25

Witam, jak zrobić, aby w koszyku wyświetlała się cena od XX do XX i dobrze wyliczało? Udało mi się odnaleźć, że jest to zapisywane w pliku pl_carries.php, no i sobie poprawiłem, no ale wiadomo, że źle doda 10.00 - 25.00 + powiedzmy 14.56, dlatego, aby ceny też tak dodawało, czyli 25.56 - 40.56. Proszę o pomoc. Już nie chodzi o to, żebym w panelu admina mógł sobie wpisywać taka treść poza samymi cyframi (bo to mogę ręcznie), ale jak, żeby dobrze wyliczało. Czekam na odpowiedź. Z góry dziękuję.

» Quick.Cart v3.x

insane

No avatar

2008-10-10 07:50

A MAM INNE PYTANIE. JAK ZROBIĆ, ABY MOŻNA BYŁO WPISYWAĆ W PANELU ADMINISTRACYJNYM PRZY DODAWANIU PRODUKTÓW (EDYCJI ICH), EDYCJI ZAMÓWIEŃ ORAZ PRZY DODAWANIA (EDYCJI) PŁATNOŚCI/DOSTAWCÓW ZAMIAST LICZBY DOWOLNY CIĄG ZNAKÓW? Proszę bardzo o pomoc. Tylko odpowiedź na to pytanie.

treewood (OpenSolution)

2008-10-10 07:51

bycmoze nie do konca rozumiem. moglbys to przedstawic na jakims przykladzie, screenie czy cos?

insane

No avatar

2008-10-10 08:01

http://xs.to/xs.php?h=xs432&d=08415&f=bez_tytu__322_u165.jpg <-- żeby mi to zatwierdziło. i żeby to tak działało gdzie się wszędzie edytuje/tworzy coś i jest tam cena.

insane

No avatar

2008-10-10 08:03

poprawiony screen http://xs.to/xs.php?h=xs432&d=08415&f=bez_tytu__322_u771.jpg

insane

No avatar

2008-10-10 08:19

@treewood: prosze cie o pomoc, jest to dla mnie bardzo wazne.

insane

No avatar

2008-10-10 13:14

Sorry, że double POST, ale proszę o pomoc z tym. Podałem screen o co mi chodzi. Aby w polu cena można było wpisywać byle co (nie tylko liczby) i żeby system nie wywalił błędu.

Wpisywanie tych cen jest przy dodawaniu i edycji produktu, edycji zamówienia, płatnościach dostawy.

Z góry dziękuję za pomoc.

treewood (OpenSolution)

2008-10-11 14:51

insane - w wersji Quick.Cart v3.1 mozna juz wpisywac do danych produktu wartosci nie liczbowe. Jesli chodzi o dostawe to poszukaj w templates/admin/carriers.tpl czegos takiego:
alt="float"
i zamien na:
alt="simple"

Jesli chodzi o przeliczanie tego pozniej w formularzu zamowienia to z tym by bylo wiecej roboty i nie jestem w stanie Ci napisac gotowca bo musialbym wpierw poswiecic na to troche czasu by to zrobic i potestowac bo nie umiem tego tak z palca wymyslec. Musisz sam pogrzebac a jesli nie znasz sie na JavaScript, HTML i PHP to komus zlecic.

Po krotce powiem tak, ze trzeba pogrzebac w core/common.js w funkcji countCarrierPrice() tak by ona nie przeliczala kosztow dostawy jesli wartosc dostawy nie jest numeryczna, w core/orders.php w listCarriersPayments() i throwPaymentCarrierPrice() tak by nie obliczaly kosztow jesli koszt dostawy nie jest wartoscia numeryczna. To tak na szybko bo wiecej mi sie nie przypomina.

insane

No avatar

2008-10-12 21:29

Poradziłem sobie. Tylko nie znałem kodu, więc nie mogłem znaleźć tego szybko.

treewood (OpenSolution)

2008-10-13 07:30

to teraz przeslij linka i pochwal sie tym jak to dziala :)

insane

No avatar

2008-10-14 13:04

car-land.ir.pl <-- tzn. ja zrobiłem, że bez wyliczania :P

insane

No avatar

2008-11-04 19:14

Może mi ktoś powiedzieć jak mam zrobić, że powiedzmy jak dodaję produkt jakiś to mamy do wyboru opcję o nazwie "Strony" i tam mamy takie na szaro napisy (jakby kategorie), których nie możemy wybrać oraz mamy takie czarne (jakby podkategorie), które właśnie wybieramy, i moje pytanie brzmi, jak mam zamienić te szare na powiedzmy pogrubione czerwone? Proszę o odpowiedź.

insane

No avatar

2008-11-04 19:40

Wiem, że muszę to (chyba) zrobić w pliku pages-admin.php i jest to funkcja chyba throwPagesSelectAdmin() lub throwSubPagesSelectAdmin().

insane

No avatar

2008-11-04 19:51

Tzn. to co wyżej napisałem zmieniło ale przy dodawaniu stron, a chcę też przy dodawaniu produktów, ale nie mogę znaleźć funkcji.

insane

No avatar

2008-11-04 19:56

Zrobiłem sobie.

met

2009-03-22 14:10

a jak w wersji 2.2 można zrobić tak, żeby w polu cena można było wpisać dowolny ciąg znaków? najlepiej więcej niż 8

Do góry
o nas | kontakt