spore bledy w adminie...

ryska69

No avatar

2008-10-07 17:36

chodzi o liste zamowien w adminie i samo zamowienie. problem jest taki ze po ktoryms zamowieniu ktore juz bylo wyslane wyskakuje mi jakis Warrming dotyczacy pliku orders-admin.php tylko najlepsze jest to ze ja nie grzebalam nic w tym pliku, probowalam nawet kopiowac ten plik z niemodyfikowanego quick carta i to nic nie daje. dopiero kiedy wysle db/orders.php na serwer od nowa to blad znika. chcialabym dodac ze ostatnio dodawalam nowe pola w formularzu, ale pola dzialaja oba poprawnie, dostaje ich zawartosc na maila i wyswietla sie w adminie rowniez ich zawartosc . tylko jest jeszcze wiekszy problem niz ten blad.... jak juz otworze zamowienie w adminie to jest w nim wszystko to co trzeba oprocz produktow.... np zamowilam:
prod1 - 3szt
cena:15zl
i to jest w mailu i do zamawiajacego i do mnie (prawidlowo)
a tak jest w adminie:
prod1 - 3szt
prod5 - 5szt
prod3 - 1szt
prod6 - 2szt
cena:140zl

i co z tym ? .... dosyc ze ten jakis blad to matko.... robiac te nowe pola w formularzu, zmienialam tylko nastepujace pliki: pl.php, templates/orders_form.tpl i orders_print.tpl, templates/admin/orders.tpl, db/orders.def.php i tyle.. moze ja czegos nie dodalam albo cos, po to mowie w czym i gdzie zmienialam... ale w orders-admin.php nie nie dotyukalam.... juz sama nie wiem co sie dzieje :(

» Quick.Cart v3.x

ryska69

No avatar

2008-10-07 17:52

Warning: date() expects parameter 2 to be long, string given in /home/kolczyki/public_html/core/orders-admin.php on line 22

to jest tewn blad co mi wyskakuje po przekroczeniu 4 zamowien. a wlasnie jeszcze w polu komentarza czasami wyskakuje to co napisze a czasem wyskakuje "komen" chociaz wpisywalam cos innego...

ryska69

No avatar

2008-10-07 18:15

ten blad rozwiazalam (chyba)
doczytalam sie na tej stronie : http://forums.mysql.com/read.php?52,98865,98865#msg-98865 , tylko ze tu chodzilo o cos kompletnie innego, ale blad zniknal.. nie wiem czy dobrze zrobilam .. zrobilam cos takiego w orders_admin.php:

<?php $this->aOrders[$aExp[0]]['sDate'] = date'Y-m-d H:i'$this->aOrders[$aExp[0]]['iTime'] ); PHP code ?>

zmienialm na:

<?php $this->aOrders[$aExp[0]]['sDate'] = date'Y-m-d H:i',$this->aOrders[$aExp[0]]['iTime'] ); PHP code ?>

i blad zniknal nagle...
ale nie wiem czy to dobrze czy zle ;/ ale dalej wswietla sie za duzo produktow...

treewood (OpenSolution)

2008-10-08 07:52

bardzo mozliwe, ze po dodaniu pola wystepuja teraz bledy. rozwiazanie jakie dalas teoretycznie rozwiaze problem ale bledy moga wyskakiwac poniewaz mozliwe, ze zle dodalas pole. podaj linka do strony jakiejs testowej i dostep do admina to moze cos zaradze

ryska69

No avatar

2008-10-08 12:44

no moge podac, ale nie tutaj....

treewood (OpenSolution)

2008-10-09 08:32

to podaj adres a login i haslo podaj takie jakie masz do zalogowania sie do profilu na opensolution.org czyli email i haslo a bede wiedzial jakie.

Do góry
o nas | kontakt