lista zdjęć w szczegółach produktu

AnnaR

2008-10-06 12:21

Witam mam pytanie, jak zmienić wygląd 'listy' zdjęć (miniaturek) w szczegółach produktu?
Gdy przechodzę do szczegółów produktu to, w lewym górnym rogu mam duże zdjęcie produktu, a po prawej (obok opisu produktu) pionową listę miniaturek. Jak zrobić aby tą pionową listę zmienić na poziomą i ustawić ją po lewej stronie pod dużym zdjęciem?

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2008-10-07 07:58

AnnaR - pobaw sie stylami. Edytuj templates/default.css i dla zdjec, ktore maja typ 2 (te po prawej) ustaw odpowiednie style np.:
#imagesList2 li{float:left;}
zlikwiduj:
#imagesList2{float:right;margin:10px 0 0 10px;}

Popatrz sie na to:
http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=design#modyfikacja_styli_css

Tam masz opisane jakie style za co odpowiadaja

AnnaR

2008-10-07 10:29

Dziękuję za odpowiedź,
na tym linku byłam, coś się zadziało (zdjęcia są po prawej stronie dużego zdjęcia) ale nadal w pionowej lini, nadal nie umiem zrobić, aby były w lini poziomej :(

o to kawałek mojego kodu:

/* IMAGES STYLES */
.imagesList{list-style:none;}
.imagesList li{margin:0 0 10px 0;background:inherit;color:#5b5b5b;font-size:0.917em;text-align:center;}
.imagesList li img{border:2px solid #dcdac9;}
.imagesList li a:hover img{border:2px solid #dcc7a7;}
.imagesList li div{text-align:center;}

#imagesList1{float:left;}

#page #imagesList1{margin:10px 10px 0 0;}

#product #imagesList2{float:left;clear:right;margin:0 0 0 10px;}
#product .imagesList#imagesList1 li div{width:200px;}
#product .imagesList#imagesList2 li div{width:30px;margin:0 auto;}

/* FILES LIST STYLES */
#filesList{padding:5px 0;font-size:0.917em;list-style:none;vertical-align:middle;}
#filesList li{margin:0 0 4px;}
#filesList img{margin:0 8px 0 0;vertical-align:middle;}
#filesList em{background:inherit;color:#5b5b5b;}

AnnaR

2008-10-07 10:36

A... i przy okazji, wpisałam tutaj width:30px ale to chyba nie tutaj się zmienia wielkość miniaturki ;)

#product .imagesList#imagesList2 li div{width:30px;margin:0 auto;}

gdzie mogę to zrobić?

AnnaR

2008-10-07 13:25

może linka zamieszczę, jak to u mnie wygląda

www.tipharet.webpark.pl/artsophia.jpg

kod podałam wyżej, w poprzednim poście. Co mam tam zmienić? Bo nadal nie mam zedjęć ułożonych w poziomej linii.

treewood (OpenSolution)

2008-10-08 07:45

jesli chcesz zmniejszyc rozmiar to musisz edytowac config/general.php i znalezc: $config['pages_images_sizes'] = Array( 0 => 100, 1 => 200 );
zamien to na np.:
$config['pages_images_sizes'] = Array( 0 => 100, 1 => 200, 3 => 75 );

Bedziesz mogla dodawac miniaturki w rozmiarze 75px. Edytuj teraz te zdjecia i zmien ich rozmiary.

Co do styli to nie podam CI gotowego rozwiazania w tym przypadku z kilku powodow m.in. dlatego, ze wyswietlanie zdjec w poziomie w postaci galerii zdjec udostepniamy w wersji platnej. Otrzymalas podpowiedz i musisz pokombinowac troche by do tego dojsc.

AnnaR

2008-10-09 11:52

Ok pozostanę przy zmniejszonych :) też ładnie wyglądają, ustawiłam je po prawej stronie dużego zdjęcia, co prawda w pionie, ale już mogę na to przymknąć oko. jest ok. dzięki

Do góry
o nas | kontakt