mam problem z dodaniem okna do formularzu zamowienia. problem nie polega na samym dodaniu okna bo to zrobilam, tylko jak wpisze w to okno jakis tekst i dam wyslij, to na stronie do druku pisze "Program Partnerski:" i nie ma tego tekstu ktory wpisalam... a jak wejde w adnina to tak w ogole tez nie ma takiego oknaktore pozwoliloby mi odczytac to co ktos wpisal w oknie "Program Partnerski"... Plik orders_form.tpl :
Gdzieś już na forum na pewno był temat jak dodać nowe pole.. Trzeba Ci na pewno jeszcze wyedytować bazę danych i dodać tam pole (zarówno w pliku z definicją jak i z danymi należy dodać po jednym znaku "$" na końcu każdego rekordu) no i także w szablonie odpowiednim administratora trzeba tą zmienną jakoś wyświetlić.. Pokombinuj z tymi rzeczami jeśli będziesz miała jakiś problem to pisz - postaram się jeszcze pomóc..
ryska69
2008-10-01 13:35
ok dzieki, postaram sie to dzis przetestowac, jakby co to bede pisala :) dzieki wielkie :)
ryska69
2008-10-03 17:33
Witam. staralam sie zrobic z pomoca http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=5319, ale dalej jest cos nie tak. w polu program partnerski po wyslaniu zamowienia widac IP..... toche kijowo, bvo siedzie nad tym caly dzien i nie rusdzylam sie z miejsca nawet o cal....
To jest to co wyswietla sie w order_print.tpl po wyslaniu formularza:
ID:5 Imię i nazwisko:gzsdfhsdfh sgfdhsdfgjh Firma:sfdghsdfh Ulica:sdfhdsf Kod:hsdfhsdfhsd Miasto:fhsdfhsdgfh Telefon:sdfhsdfhsfd E-mail:hsdf@sfdh.pl Data:2008-10-03 17:23 IP:217.144.211.161 Komentarz:hgfhafadf Program Partnerski:217.144.211.161
chodzi mi glownie o to ze w tamtym poscie bylo okno wyboru, a to jest okno do pisania. i teraz tak z tamtego postu:
<?php W pliku actions_admin/orders.php pod deklaracją zmiennej $sOrderSummary wklej linię: $CountrySelect = throwSelectFromArray( $aCountryList, $aData['sCountry'] );
W pliku action_client/p.php pod deklaracją zmiennej $aData['sPagesTree'] dodaj linię:
tego nie rozumiem gdzie i po co mam to wklejac jak ja nie moge utworzyc aList bo nie ma byc w tym polui zadnej listy, nie ma to byc pole wyboru, to ma byc normalne TEXTERA i tyle.a i nie rozumeim jeszcze tylko jednego z tego postu:
Następnie edytuj plik db/orders.php i na końcu każdego rekordu dodaj znak "$".
no ok wszystko pieknie ladnie ytylko nie rozumiem textu "rekord" - moze jestem glupia albo malo inteligentna, ale sorry nie wiem . moj plik orders.php wyglada tak:
i na koncu kazdej linijki mam wstawic $ ? bo nie wiem :( wszystko juz bylo na dobrej drodze nawet sobie ustawilam zeby mi na maila tez wysylalo zawatrtosc komentarza i tego nowego okna i wysyla, w administacji tez mam wszystko co trzeba tylko zamiast tego co wpisuje wyswietla mi sie drugi raz IP tylko pod inna nazwa ;/ troche sie juz teraz gubie w tych kodach i zaczyna mi sie juz w glowie od tego krecic... prosze o pomoc ...
ryska69
2008-10-03 17:36
makaron... :> daj mi takie malutkie swiatelko nadziei ... :> :D :>>>
ryska69
2008-10-03 17:42
a wlasnie i w pliku action_client/p.php zamiast tego co bylo w poscie wkleilam to :
heh no i co ja bym bez ciebie zrobila ? :P juz jest ok :) wszystko jest tak jak trzeba. nic nie wpisywalam i nie zmienialam, wykasowalam tylko to z p.php i zajrzalam w plik orders.def.php i co widze? zamiast
<?php 'sProgram' => $aExp[19] PHP code ?>
bylo
<?php 'sProgram' => $aExp[18] PHP code ?>
i dlatego mi wyswietlalo IP :P ty to zawsze umiesz mi pomoc :P a wlasnie a co do pomocy to jakbym wczesniej nie znalazla to mam jeszcze prosbe :P bo w formularzu zamowienia "program Partnerski" wyswietla mi pogrubione (czyli tak jakby to bylo obowiazkowe) a wolalabym zeby wyswietlalo nie pogrubione jak np "komentarz". a to pole nie jest w checkFields wiec nie jest obowiazkowe. czekam ... :> :D