dostępność produktów w sklepie

gregor

2008-09-26 03:11

Jak zrobić żeby produkt gdy zostanie kupiony znikał z listy produktów na stronie klienta (ew. otrzymywał automatycznie komentarz "niedostępny" i blokadę możliwości zakupu) ale jednocześnie zostawał w bazie produktów na stronie administracyjnej? Chodzi o to, że każdego produktu jest po 1 sztuce i chcę zapobiec możliwości wielokrotnego sprzedania tego samego towaru.

» Quick.Cart v3.x

grg

Makaron

2008-09-26 09:30

Dodatek umożliwiający zarządzenie stanami magazynowymi jest dostępny w płatnej wersji skryptu.

gregor

2008-09-26 16:42

OK, ale czy działa w ten sposób o który mi chodzi? Tzn jeśli ustawię ilość produktów na 1 to czy po dodaniu go do koszyka i przejściu procedury zakupu produkt znika z listy produktów w sklepie, widocznej dla klienta jednocześnie pozostając (na przyszłość :) w bazie danych dostępnej dla admina?
Jeżeli działa to w ten sposób to poproszę o dokładniejsze namiary którą wersję skryptu powinienem zakupić i jaki dodatek zainstalować aby działało w taki właśnie sposób o jaki mi chodzi.
Dziękuję.

grg

Makaron

2008-09-29 10:20

Właśnie w ten sposób to działa.. Tutaj znajdziesz więcej szczegółów: http://opensolution.org/os/templates/pl_Quick.Cart_features_3.1.html#stock-assistant w celu przetestowania dokładnie tej funkcjonalności możesz skorzystać z naszej wersji demo - link znajdziesz na naszej stronie ..

Do góry
o nas | kontakt