problem z internet eksplorer brak produktów

okimaxi

No avatar

2008-09-25 15:55

witam mam problem bo w internet eksplorer w kategoriach wyświetla mi się tylko jeden pierwszy produkta treszty jak by nie było. a w opera i w firefox jest wszystko oki jak to naprawić???

» Quick.Cart v3.x

okimax

okimaxi

No avatar

2008-09-25 19:39

oto adres www.isuplement.pl nie wiem co jest zacząłem wprowadzać produkty a tu w internet eksplorer nie ma tylko po jednym co z tym zrobić czyja to wina????

okimax

okimaxi

No avatar

2008-09-25 22:44

może ma ktoś jakiś pomysł ??? proszę

okimax

Makaron

2008-09-26 09:29

Nawet ten pierwszy produkt nie wyświetla się prawidłowo (niekompletnie) i cała reszta strony ze stopką jest ucięta pod IE.. Z całą pewnością to kwestia kodu tyle, że jak patrze w źródło to jest tam masa nic mi nie mówiących znaczników (to robota jakiegoś edytora WYSIWYG?) i ciężko mi cokolwiek w tej chwili dociec..

okimaxi

No avatar

2008-09-26 09:51

używam office front page 2003 i Makromedia Dreamwaver 8
w jakim pliku szukać?

okimax

Makaron

2008-09-26 10:30

Domyślam się, że to "kod" office front page.. Plik w którym takie zmiany mogły się pojawić to templates/pages_default.tpl blok PRODUCTS_LIST

okimaxi

No avatar

2008-09-26 23:36

hejka wgrałem całkiem nowy plik po rozpakowaniu z pliku zciągniętego z strony

sklep testuje na www.suplementy24h.pl/isuplement/

i nic jest tak samo tylko bez obrazków gdzie jeszcze może być problem???

okimax

okimaxi

No avatar

2008-09-27 00:26

hejka problem tkwił w opisach bo kopiowałem z innej strony www i się ładowały niepotrzebne znaczki.

mój panel admina do opisów nie posiada funkcji wielkości czcionki, koloru czcionki, rodzaju czcionki, dlaczego nie ma tych funkcji ???

okimax

Makaron

2008-09-29 10:24

Ponieważ nasz domyślny edytor WYSWIG tych funkcji nie posiada.. Trzeba by skorzystać z tego artykułu w celu uzyskania tych funkcjonalności (a też nie wiem na 100% czy ten edytor je wszystkie posiada): http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_wgrac_edytor_wysiwyg_o_nazwie_fckeditor

Do góry
o nas | kontakt