upload file

toch88

2008-09-19 03:05

chcialby zmienic troche sposob zakupu, tzn zrezygnowac z koszyka - klient kupuje tylko jedna rzecz... np. wybiera z katalogu kilkia na przycisk przekierowuje go do order form.

nastpenie jezeli wypelni go odpowiednio to ma go przekierowac do paypala.

chcialbym dodac druga mozliwosc w order form mozna by bylo dodawc pliki jpg, pdf jezeli - sam skrypt php wiem jak napisac ale nie wiem jak go umiejscowic w quick carcie :(
zalezy mi przedewszystkim na wprowadzeniu paypal oraz upload plikow - nie chodzi mi o gotowca tylko chociaz nakierowanie w czym szukac i jakich zmiennych urzyc??

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2008-09-19 10:11

Płatności elektroniczne to jeden z dodatków w płatnej wersji Quick.Cart, więc na forum na pewno odpowiedzi nie dostaniesz jak zintegrować swój darmowy skrypt z tym sposobem płatności (choć tematów kilka jest pisanych przez użytkowników). Skoro umiesz napisać skrypt uploadu plików to po prostu znajdź odpowiedni fragment kodu w w pliku action_clients/p.php i odwołaj się do stworzonej przez siebie funkcji.. Sam robiłem taki skrypt jednemu z klientów jakiś czas temu i to jak najbardziej możliwe..

Co do pierwszego pytania to możliwości jest kilka.. Najprostszym jest edytowanie pliku action_clients/p.php i po fragmencie kodu:

if( $config['basket_page'] == $iContent ){

wklejenie takiej linii:

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].$oPage->aPages[$config['order_page']]['sLinkName'] );

toch88

2008-09-19 13:57

ile taki skrypt by kosztowal??

Makaron

2008-09-19 23:55

Jeśli jesteś zainteresowany abym wykonał dla Ciebie taką modyfikację to aby otrzymać konkretne informacje napisz na moją skrzynkę mailową: maqaron@o2.pl

Do góry
o nas | kontakt