Co to takiego, co robi?

webdesignlove

No avatar

2008-09-04 19:04

Nie potrafię się doszukać co robi "znacznik" $sPagesTree?

Poza tym jak wyłączyć numerację stron w takich działach jak 'Kontakt', 'Regulamin' itp.?

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2008-09-05 09:39

Jeśli wejdziesz na jakąś podstronę, to wyświetli Ci się ścieżka (czyli strony nadrzędne dla strony, na której się znajdujesz).. To właśnie zmienna $sPagesTree jest za to odpowiedzialna..

Co do numeracji stron to nie bardzo wiem dlaczego chcesz wyłączać tą numerację.. Jeśli w pełnym opisie nie umieścisz znacznika [break] to tej numeracji nie będzie automatycznie.. Jeśli natomiast umieścisz ten znacznik, czy nawet kilka tych znaczników to numeracja jest niezbędna, żeby się dostać do dalszej części treści..

webdesignlove

No avatar

2008-09-05 11:30

Chodzi mi o to, że akurat w dziale 'Kontakt' jest to zbędne. W dodatku bardzo dziwnie dzieli treść na strony np. na pierwszej jest X akapitów (ok), na drugiej tylko 2 bardzo krótkie, na trzeciej jest jedno zdanie a na ostatniej zaś jest kilka długaśnych akapitów.
Trochę to nietrafione jest to stronicowanie.
Przy liście produktów jest ok, tylko przy innych działach nie związanych z produktami to tak średniawo.

Q.C. 3.0

Makaron

2008-09-05 11:37

Czytałeś w ogóle co ja napisałem? Chyba nie bardzo.. Wejdź do panelu admina -> edycja strony kontakt np.. I zobacz co jest w pełnym opisie strony.. Znacznik [break] powoduje podzielenie strony na podstrony z numeracją.. Dzieli tam gdzie go użyjesz - dokładnie w tym miejscu.. Jeśli tego znacznika nie użyjesz w pełnym opisie strony to tego podziału w ogóle nie będzie.. To tylko przykład użycia.. Czasem może okazać się to bardzo przydatne..

Do góry
o nas | kontakt