Nie znaleziono danych - link z Google

seeq

No avatar

2008-09-04 12:02

Mam problem z linkami do usuniętych artykułów, otóż po indeksacji przez google i usunięciu za jakiś czas produktu po wciśnięciu linka z google (wynik wyszukiwania produktu) wyskakuje na stronie "Nie znaleziono danych". Jak zrobić aby w takim wypadku przekierowywało automatycznie do strony głównej?

Makaron

2008-09-04 13:17

W pliku actions_client/p.php po niemalże ostatniej linii:

$content .= $oTpl->tbHtml'messages.tpl''ERROR' );

dodaj jeszcze linię:

header'Location: '."?".$lang['Start_page'].",".$config['start_page'] );

przed zamknięciem klamry else..

seeq

No avatar

2008-09-04 14:16

nadal nie działa ... z linku google ląduje na nieistniejącej już stronie Nie znaleziono danych. Może gdzieś się pomyliłem, ale edytowałem plik z miejsca który podałeś ...

else{
$content .= $oTpl->tbHtml( 'messages.tpl', 'ERROR' );
$header( 'Location: '."?".$lang['Start_page'].",".$config['start_page'] );
}

}
?>

Makaron

2008-09-05 09:13

Hmm a to dziwne.. Możesz dać przykład takiego linku? Używasz darmowej wersji narzędzia tak? Ach i która wersja bo teraz widzę, że wpisałeś Quick.Cart v0.3.1 and older czy to prawda, że używasz takiej starej wersji?

seeq

No avatar

2008-09-10 08:32

Witam ponownie

Quick.cart mam ostatnia wersję darmową, więc z góry przepraszam za błędne określenie wcze śniej wersji.
Google zindeksowało stronę której już nie ma, porada którą zaserwował Makaron nie działa. link z wyszukiwarki google nadal nie działa. Przykładowy slepy link :

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=25&url=http%3A%2F%2Fwww.promocjemrozek.pl%2F%3F9%2C ceresit-cm11-zaprawa-klejowa&ei=YWjHSJf8N4zS0QXF6bUf&usg=AFQjCNFUalL2aezZwx9DVhWIu6QOekDG8w&sig2=lQODWy6kstu 8XrDmzUQ7hw

Chodzi mi o to aby zamiast contentu "Nie znaleziono danych" przenosiło a zutomatu do strony informującej o skończonej promocji , lub innej z aktualnymi.

Makaron

2008-09-10 09:25

Zrobiłeś błąd w tym kodzie.. Nie ma to wyglądać tak jak Ty napisałeś:

$header'Location: '."?".$lang['Start_page'].",".$config['start_page'] );

tylko tak:

header'Location: '."?".$lang['Start_page'].",".$config['start_page'] );

Musi działać ..

seeq

No avatar

2008-09-10 13:16

No to niespodzianka , bo nadal nie działa.
Znak $ wkradł się bo już przekombinowałem , i jest aktualnie w
actions_client/p.php na końcu:

else{
$content .= $oTpl->tbHtml( 'messages.tpl', 'ERROR' );
header( 'Location: '."?".$lang['Start_page'].",".$config['start_page'] );
}

}
?>

naciskając na link z poprzedniej wiadomości lub z googla nadal wyskakuje strona z błędem Nie znaleziono danych.

Do góry
o nas | kontakt