Jak dodać dodatkowe pole w procesie podawania danych do zamówienia ? W pliczkach .tpl poradziłem sobie, ale gdy dobrałem się do plików php sklep się wysypał :). Które i jak pliki należy zmodyfikować?
Więc otwieramy najpierw plik templates/default/orders_delivery.tpl i dodajemy tam pole input wzorując się na już istniejących. Ważnym atrybutem jest nazwa tego pola, bo jest ona równoznaczna niejako nazwie w bazie danych.
Następnym krokiem jest modyfikacja pliku core/orders-ff.php gdzie zmieniamy funkcję: dbSaveOrder() dopisując na końcu zapisywanej tablicy nazwy naszych pól, także wzorując się już na przesyłanych pozostałych polach. Plik core/orders.php funkcja throwOrder() także uzupełniamy tablicę..
I to właściwie wszystko.. Jeśli mamy już jakieś rekordy w bazie db/orders.php to powinniśmy na końcu każdego rekordu dopisać tyle znaków "$" ile pól dodaliśmy.
TuneR
2008-08-27 15:14
Kurczę....nie wyświetla mi się nazwa przed polem input - jest jedynie dwukropek :)
Jeszcze jedno pytanie - żeby mi pokazywało wartość tych pól jakie pliki trzeba jeszcze zmodyfikować? Chodzi o pokazanie NIP'u w potwierdzeniu dla klienta oraz w panelu admina przy przegladaniu zamowien.
Jak pokazuje Ci się tylko dwukropek to pewnie nie masz zdefiniowanej zmiennej $lang[NIP] w pliku lang/pl.php.. Wszystko Ci dokładnie opisałem jak trzeba zrobić.. Już pomijam, że to jest duża część płatnego dodatku, więc nawet tego pisać nie powinienem. Kombinuj..