wersja 2.2 szerokosc tabeli w adminie

mestpl

No avatar

2008-08-01 08:34

Witam
W wersji 2.2 zmienilem opisy $sStatus na dłuższe np:

Dziekuje za zamowieniu, towar zostanie wyslany w ciagu najblizszych 24 h itp.....

klient otrzymuje taka informacje emailem dzieki dodatkowi _sendOrderStatusToClient ale w panelu administracji rozbija mi to cala tabele - z uwagi na ilosc znakow wodpowiednich pozycjach $sStatus

Probowalem zmieniac dlugosc wiersza w tabeli edytujac plik orders_details.tpl - poprzez wpisywanie komend width="" czy max-width="" po komendach TABLE czy TD ale bezskutecznie
wiersz z wyborem $sStatus jest zawsze szeroki dokladnie tak jak najdluzszy tekst opisujacy stan danego zamowienia

Jak mozna ograniczyc szerokosc pola wyboru ? Rozumiem ze zmiane musze wykonac gdzies ponizej ?

<tr>
<th>
$lang[Status]
</th>
<td>
<form action="" method="get" class="form">
<input type="hidden" name="p" value="$p" />
<input type="hidden" name="iOrder" value="$iOrder" />
<input type="hidden" name="sOption" value="save" />
<select name="iStatus" class="input" >
$sStatusSelect
</select>
<input type="submit" value="$lang[save]" />
</form>
</td>
</tr>

» Quick.Cart v2.x

Sebastian

Makaron

2008-08-01 10:13

Stylem css .. Nadaj mu wartość na przykład przez style="width:200px;" ale wtedy będzie obcięte to pole wyboru.. W ogóle ta metoda przez Ciebie wykorzystywana nie jest optymalna.. Lepiej byłoby myślę grzebać z szablonem wysyłanego maila do klienta niż w ten sposób zmieniać nazwy statusów zamówień.

mestpl

No avatar

2008-08-01 10:21

z szablonem juz "mieszalem"
chodzi o wysylanie dokladnej informacji do klienta przy kazdej zmianie statusu zamowienia co sie dzieje z jego zamowieniem a to chyba jedyna mozliwosc

stylem.ccs probuje ale ktora wartosc okresla komorke/pole STATUS ?

Sebastian

Makaron

2008-08-01 12:13

Możesz ustawić bezpośrednio w pliku z szablonem tak jak Ci poleciłem

<select name="iStatus" class="input" style="width:200px;" >

Do góry
o nas | kontakt