Osobny formularz dla firm..

Salaa

No avatar

2008-07-30 18:26

Czy jest możliwe zrobienie osobnego formularza dla firm? Najlepiej żeby działał jeszcze z pluginem SendOrder..

skopiowałem to co jest między znacznikami <fieldset> i zrobiłem drugi formularz z dodaną większą liczbą pól.

wpisuje odpowiedni dane do tego drugiego formularza (który jest pod tym pierwszym), ale nie mogę kliknąć "wyślij zamówienie" gdyż pokazuje mi na czerwono, że nie mam wypełnionych wszystkich pól. (nie wypełniłem w tym pierwszym)

Czy mogę coś zrobić, żeby mi tak nie robiło.

Może można zrobić żeby drugi formularz rozwijał się po kliknięciu na taki wybór, wtedy pierwszy by się 'chował'..

help

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2008-07-31 08:08

Salaa - wyjscie jest takie bys wylaczyl sprawdzanie w java script tych pol a w PHP musial dorobic sprawdzanie takie, ze jesli wypelnione sa dane firmy to nie wymagane sa dane prywatne.

Wylaczenie w java script jest proste i wymaga edytowania templates/orders_form.tpl i usuniecia z pol, ktore nie chcesz by byly sprawdzane tego kawalka

alt="simple"

Sprawdzanie pol w PHP odbywa sie w funkcji checkFields() w core/orders.php. Tam mozesz zrobic stosowne warunki jesli znasz PHP.

Do góry
o nas | kontakt