Cena z przedziałem np. 9-12zł

Hrabios

2008-07-29 12:21

W jaki sposób i czy w ogóle jest to możliwe, aby w panelu admina wpisując cenę produktu można było uwzględnić przedział np. między 9 - 12zł a nie tylko jedna wartość. Obecnie w momencie gdy to robie wyświetla mi jedynie ciąg 9-12 bez napisu ,,Cena:" i ,,waluty". Dodam, że mam wyłączoną funkcję sklepu, stosuje Quick Carta jedynie do prezentacji produktów i cen.
Pięknie proszę o pomoc. Kłaniam sie nisko:-)

» Quick.Cart v3.x

Hrabios

treewood (OpenSolution)

2008-07-29 15:11

Hrabios - cena wyswietla sie wtedy jedynie gdy jest wpisana wartosc numeryczna. Jesli chcesz by wyswietlaly sie nie numeryczne wartosci w stylu 9-10 to w:
templates/pages_default.tpl przekopiuj zawartosc bloku PRODUCTS_PRICE do bloku PRODUCTS_NO_PRICE

templates/products_default.tpl przekopiuj zawartosc bloku PRICE do NO_PRICE

Hrabios

2008-07-29 15:46

Dzięki za szybki odzew... słusznie treewood można by to rzucić do bloku NO_PRICE ale ten blok nie wyswietla się w liscie produktów przypisanych do którejs z kategorii w menu. Taka lista zawiera jedynie CENE z bloku PRODUCTS_PRICES a zalezalo by mi aby ona sie wyswietlała. Czy dało by sie po prostu dokonac takich zmian aby w panelu admina dało sie wpisac w polu CENA zamiast tylko wartości numercznej, takze znaki typu ,,-" lub po prostu słowo np. ,,od 9 do 12". Pozdrawiam:-)

Hrabios

Hrabios

2008-07-30 15:09

Ok już sobie poradziłem po prostu, aby otrzymać przedział cenowy w panelu admin w polu cena wpisałem:
<em>Cena:</em> 9.00-12.00 zł
A w stylach element em zdefiniowałem tak aby przypomniał te po wpisaniu jedynie numerycznej wartości.
W przyszłości jednak można by o tym pomyśleć aby automatycznie można było przypisać ceny w przedziale dla osób, które wykorzystują Quick Carta jedynie do prezentacji produktów i USŁUG, tak jak w moim przypadku.
Pozdrawiam

Hrabios

Do góry
o nas | kontakt