problem z dodawaniem nowych produktów i ze zmianą istniejących

kp_kacha

No avatar

2008-07-28 18:23

Witam...
Mam problem (jak kilku innych użytkowników) z dodawaniem nowych produktów z panelu admina... tylko tak umiem się obsługiwać tym sklepem, jestem kompletnym laikiem....

Gdy chcę dodać nowy produkt z opisem skróconym pełnym ceną zdjęciem nazwą... wszystko ładnie wypełniam... zapisuję a na stronie nie ma nic tzn zdjęcie jest ale brak nazwy, opisów, a cena jest 0,00 ....
To samo się dzieję gdy edytuję już istniejący na sklepie produkt gdy chce zmienić np opis lub cenę czy nazwę.... zapisuję i wszystko niby ok ale na stronie wszystko znika zostaje tylko zdjęcie i wyzerowana cena...

Dodatkowo mam problem z kategoriami i podkategoriami produktów.... niektóre z nich robią się "niewidoczne" i nie mogę w nich dodać nowych produktów.... zresztą jeśli nie usunę pierwszego problemu, to rozwiązywanie drugiego jest bezcelowe bo i tak nie mogę dodać nowego produktu bez ceny, opisu czy nazwy....

i nie chodzi tu o wielkość obrazków... po wykasowaniu wszystkich plików produktów z serwera i próbie dodania wszystkiego od nowa problem pierwszy dalej istnieje...

Proszę o pomoc i bardzo łopatologiczne wyjaśnienie jak mam sobie z tym poradzić...

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2008-07-29 10:08

Ale ten problem się pojawił w trakcie użytkowania (tzn na początku dodawanie produktów działało?) czy od razu po instalacji występuje? Jeśli od razu po instalacji to może po prostu niedokładnie zastosowałeś się do zaleceń instalacji - źle nadałeś prawa CHMOD np. Rzuć okiem na opis instalacji: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=requirements. W drugim temacie też Ci odpowiedziałem, z tym że powodu upatruję tam gdzie indziej, więc przejrzyj sobie oba.

kp_kacha

No avatar

2008-07-30 01:20

no właśnie problem pojawił się przy użytkowaniu .... sklep został zainstalowany ponownie od początku, zobaczę jak to dalej będzie na razie wrzucam produkty do wersji podstawowej bez modyfikacji wyglądu (może gdzieś się wkradł błąd przy dostosowywaniu wyglądu, kolorystyki, banerka, zmiany menu i takie tam choć wszystko według instrukcji)..... a jest jakiś limit ilości produktów w sklepie???

Do góry
o nas | kontakt