na IE nie działa koszyk pod domeną przekierowaną na URL
chester.ah
2008-07-28 13:03
Witam! Potrzebuję postawić sklep pod domeną przekierowaną pod url na innym serwerze. Przykładowo domena.pl kieruje na serwer.pl/sklep, więc pod adresem domena.pl mam frameset ze sklepem. Problem w tym, że pod IE sklep zapisuje chyba ciasteczka pod innym adresem, a z innego czyta, bo nie działa tam koszyk. kiedy dodam coś do koszyka pod oryginalnym adresem (serwer.pl/sklep/) to wszystko jest w porządku..
Dodam, że koszyk jest zapisywany w orders_temp.php, ale chyba ma inny identyfikator niż ten zapisany w sesji użytkownika.
Nie znam się na tych całych ciastkach więc nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Czy można jakoś to naprawić?
W ten sposób zdaje się działają aliasy (wstawiając stronę w ramkę) i spotkaliśmy się już z problemami związanymi z ich używaniem. Jeśli odpowiednio się podpina domenę (podaje DNSy serwera etc) to chyba nie powinno być tego problemu? Choć moja wiedza na temat domen nie jest najlepsza..
chester.ah
2008-07-30 07:24
jeśli odpowiednio podpina się domenę, to jest w porządku, ale tu była kwestia taka, że trzeba właśnie tylko w ramce.. No nic, dzięki za odpowiedź