na IE nie działa koszyk pod domeną przekierowaną na URL

chester.ah

No avatar

2008-07-28 13:03

Witam!
Potrzebuję postawić sklep pod domeną przekierowaną pod url na innym serwerze. Przykładowo domena.pl kieruje na serwer.pl/sklep, więc pod adresem domena.pl mam frameset ze sklepem.
Problem w tym, że pod IE sklep zapisuje chyba ciasteczka pod innym adresem, a z innego czyta, bo nie działa tam koszyk.
kiedy dodam coś do koszyka pod oryginalnym adresem (serwer.pl/sklep/) to wszystko jest w porządku..

Dodam, że koszyk jest zapisywany w orders_temp.php, ale chyba ma inny identyfikator niż ten zapisany w sesji użytkownika.

Nie znam się na tych całych ciastkach więc nie jestem w stanie sobie z tym poradzić.
Czy można jakoś to naprawić?

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2008-07-29 09:47

W ten sposób zdaje się działają aliasy (wstawiając stronę w ramkę) i spotkaliśmy się już z problemami związanymi z ich używaniem. Jeśli odpowiednio się podpina domenę (podaje DNSy serwera etc) to chyba nie powinno być tego problemu? Choć moja wiedza na temat domen nie jest najlepsza..

chester.ah

No avatar

2008-07-30 07:24

jeśli odpowiednio podpina się domenę, to jest w porządku, ale tu była kwestia taka, że trzeba właśnie tylko w ramce..
No nic, dzięki za odpowiedź

Do góry
o nas | kontakt