Problem z dodaniem do koszyka/add to bascet problem

nieznayomy

No avatar

2008-06-18 17:42

PL: Witam, problem z dodaniem do koszyka produktów strona www.wyrobyludowe.pl , po kliknieciu dodaj wyświetla się "twoj koszyk jest pusty". Awaria wystąpiła bez konkretnej przyczyny. Co się dzieje?
Dzieki
Tomek

ENG: Hi, there is problem with adding product to basket. Site www.wyrobyludowe.pl ,after click "add to basket" shows "basket is empty". Failure became from nowhere. What is going on?
Thanks
Tom

» Quick.Cart v1.x

tomek

chester.ah

No avatar

2008-07-16 20:41

Hello, rozwiązałeś już problem? U mnie ta strona działa OK.
Ja mam to samo, a widzę, że to chyba zależy od czegoś po stronie serwera i po stronie klienta - na localhost na linuksie nie działa, na windows działa, na www działa na obu systemach...

Tyle, że ja mam Quick.cart 3.0

Makaron

2008-07-17 09:13

Strona wg mnie również działa poprawnie. Jeśli wina ma leżeć po stronie serwera (gdzie indziej działa dobrze) to może to być spowodowane złymi ustawieniami odnośnie zapisywania sesji. Może to też być tak błahy powód jak nieustalenie strony koszyka w panelu administracyjnym.

chester.ah

No avatar

2008-07-18 10:02

ja juz problem rozwiązałem..
normalnie jak pierwszoklasista.. ;)
na serwerze nie ustawiłem praw zapisu do katalogu db/ ;)

dexter77

No avatar

2008-07-20 14:34

mam ten sam problem, caly czas pusty koszyk, wrzucilem caly gotowy sklep na http://sklepwww.ehost.pl/ ...nic nie zmienialem... w total commander dla katalogow files, db, lang i config ustawilem poprzez zmien atrybuty wartosc 777... jak widac po wybraniu produktu w koszyku pusto

dexter77

No avatar

2008-07-20 15:00

dobra juz dziala, mialem ustawione tylko dl akatalogu, pozdr

barteksokol

No avatar

2008-07-31 10:56

witam
zmienilem jak moi poprzednicy uprawnienia na 777 w kotalogach files, db, lang i config lacznie z zawartoscia folderow. I w przegladarce IE nie dziala dodawanie do koszyka . Co mam zrobic ?? Bo widze ze na stronie http://sklepwww.ehost.pl/ problem juz sie rozwiazal.
pozdrawiam

barteksokol

No avatar

2008-07-31 21:38

dodam jeszcze ze w przegladarce IE nie dziala logowanie do administracji. jest napisana ze poprawn logowanie i podczas przenoszenia wraca do logowania. Jak to rozwiazac ??

Makaron

2008-08-01 10:02

Podejrzewam, że problem związany jest z przechowywaniem sesji (bo w wyżej wymienionych przez Ciebie funkcjach właśnie ten mechanizm jest potrzebny). Albo masz jakieś specyficzne ustawienia przeglądarki IE, albo możesz spróbować zmienić folder przechowywania sesji i sprawdzić jeszcze raz. Opis jak to zrobić znajduje się w dokumentacji.

barteksokol

No avatar

2008-08-02 10:57

hmm. a mozna prosic o jakis opis, bo szukalem i nie moge znalezc. dodam ze korzystam z wersji 2.2

barteksokol

No avatar

2008-08-04 09:52

dodam ze zmienilem folder przechowywania sesji na files/sessions (rowniez edycja pliku wedlug opisu) i nic, nadal nie dziala logowanie i dodawanie do koszyka. Co moze byc jeszcze nie tak ??

treewood (OpenSolution)

2008-08-04 17:06

barteksokol - jesli to nie dziala co zrobiles to skontaktuj sie z adminem serwera by ci odpowiedzial co moze byc przyczyna, ze sesje nie sa tworzone

Do góry
o nas | kontakt