formularz jako strona startowa, bez checkForm

xerxes240

No avatar

2008-06-10 23:21

hej wszystkim,
jak zrobić formularz, ale tak żeby bez sprawdzania, czy są wypełnione wszyskie pola, bez zgłaszania alertów i że trzeba "wszystkie pola wypełnić...",
by poprawnie wysyłał się do panelu admin do sekcji zamówienia...?
nara pozdro

» Quick.Cart v2.x

Makaron

2008-06-11 09:29

A więc powinieneś zrobić sobie nowy temat więcej o tym zagadnieniu znajdziesz tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#12 Możesz skorzystać z przykładu w templates/orders_form.tpl i go tylko odpowiednio przerobić. Do określania czy pole jest wymagane czy nie służy przy polach formularza atrybut alt="". Jeśli ustawimy jego wartość na simple to pole będzie wymagane (cokolwiek wpisane), jeśli email będzie musiała treść w tym polu być emailem (sprawdza występowanie znaku "@" etc). Jeśli nie dasz żadnych altów to po prostu nie będzie znaczenia czy ktoś coś wypełni czy nie, a formularz zostanie wysłany.

xerxes240

No avatar

2008-06-13 12:24

hej, ja mam wersję Q.C v.2.2
w templates nie ma takiego pliku ordes_form.tpl,
a może chodziło Ci o orders_delivery.tpl.... :(
jak najłatwiej usunąć, te checkForm z formularza,
poprostu co zrobić, żeby formularz nie wymagał żadnych pól,
żeby nie miał żadnych alertów...,
próbowałem ale albo wymaga pół i alerty,
albo nawet jak się wszysztko albo prawie wszystko "wytnie",
to przechodzi do podstrony i pojawia się komunikat
"...wypełnij wszystkie pola..."
poprostu chę czysty formularz, który po wypełniu czy nie wypełnieniu,
wyśle mi zamówienie i przejdzie do podstrony orders_summary.tpl,
koniec kropka, i moje pytanie jak to łatwo zrobić?
najlepiej krok po kroku, bo jakoś nie mogę się doczytać tego w dokumentacji...
nara:)

Makaron

2008-06-14 16:53

Ojj wybacz źle spojrzałem na wersję narzędzia i z przyzwyczajenia potraktowałem to jako najnowszą wersję.. Tu masz pomocny temat http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=2930 Tak w Twoim przypadku edytujesz orders_delivery.tpl i usuwasz te tablice, które nie są wymagane, czyli jeśli żadne pole nie ma być wymagane to usuwasz je wszystkie. Jeszcze trzeba dokonać zmian w core/orders.php wszystko masz doskonale opisane w temacie, do którego link dałem Ci wyżej.

Do góry
o nas | kontakt