Zainstaloiwalem wersje Quick.Cart Darmowy, jednak w specyfikacji pisze ze uzytkownik witryny (nie admin, ani w panelu administracyjnym - tam mam) powinnem miec mozliwosc wyboru jezyka. Jednak nie mam flag wybroow w topie strony :(
Czy funkcje wlacza sie dopiero poprzez kupienie platnej wersji?? czy w jakiekolwiek wersji jest obsluga roznych przeliczen waltuowych poprzez wybor odpowiedniego jezyka typu: PL - złotówki EN - funt, dolar
» Quick.Cart v3.x
berdys
2008-05-30 20:17
dobra flagi wiem trzeba samemu dodac ok :)
jednak przy wyborze jezyka mam przelicznik ceny (super) tylko wg jakiego kursu i gdzie mozna znalez ustawienia... poniewaz jeszcze chce dodac zamiast euro, funty i dolary.. moze ktos pomoc? :)
http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=instruction - tutaj pisze o zarządzaniu językami wystarczy stworzyć sobie te ikonki z flagami, wkleić gdzieś w container.tpl i ustawienie im linków przykładowo:
Co do zmiany walut to w konfiguracji dla każdej wersji językowej sklepu (mają osobne konfiguracje) się definiuje walutę, w jakiej będą podawane ceny. Produkty też są osobne dla każdej wersji językowej sklepu, więc wystarczy chyba, że sobie poprzeliczasz ceny i będzie wszystko ok.