Witam, potrzebuję przekazać zmienne :$aList[sProduct] , $aList[sPrice] , $aList[iQuantity] na inną stronę. Problemu nie ma gdy zakupiony jest jeden produkt natomiast gdy zakupione zostaną 2 produkty przekazana zostanie informacja tylko o ostatnim produkcie, a potrzbuję info o wszystkich produktach z koszyka.
hanso - musisz to szerzej okreslic co chcesz osiagnac bo w sumie nie bardzo wiem do czego zmierzasz...
hanso
2008-05-26 14:42
Już wyjaśniam,muszę przekazać informacje o zakupionych towarach czyli :nazwa,ilość i cena na inna stronę,najpościej to robię poprzez: 'a href="strona.php?zamienna=$zmienna&zmienna1=$zmienna1" Tutaj podczas dodawania produktów informacja o zakupionych produktach znajduje się w zmiennych $aList[sProduct] , $aList[sPrice] , $aList[iQuantity] tylko po przekazaniu tych zmiennych pojawia się info tylko o ostatnim zakupionym towarze czyli kupując: 1 towar 1 , cena 100 , ilość 1 2 towar 2 , cena 200 , ilość 2
to powyższe zmienne po przekazaniu pokażą mi tylko informacje o towarze 2.
Niestety musze przekazać całą zawartość zakupionych towarów.
'treewood' bardzo mi na tym zależy aby te zmienne przekazać :)
hanso - no to bedzie troche zabawy Ci powiem bo pewnie grzebiesz w pliku templates/orders_basket.tpl w bloku LIST_FOOT a powinienes LIST_LIST bo ten blok wyswietla poszczegolne produkty.
Najlepiej jakbys to zrobil przez edycje core/orders.php w funkcji listBasket() i zrobil w for'rze cos takiego: $aList['sUrl'] .= '&zmienna-nazwa-'.$i.'='.$aList['fPrice'];
Potem w bloku LIST_FOOTER wyswietlil w <a href ta zmienna $aList['sUrl']
hanso
2008-05-27 14:50
Generalnie grzebałem w orders_summary oraz faktycznie w core/orders.php... całość sprowadza się do sposobu zakupu ratalnego,wiec przesłanie danych osobowych oraz listy koszyka na strone systemu ratalnego. Na forum istnieje integracja z płatnościami Paypal lecz one wymagają tylko id zamówienia oraz ceny końcowej i całośc jest wysyłana na strone płatności, w moim przypadku dochodzą wszystkie zakupione produkty wraz z cenami i ilościami,cena końcowa jest jedna $aList[sSummary] i z tym poradzę. Dziś pokombinuję jeszce z Twoim pomysłem $aList['sUrl'], bynajmniej dzięki za wskazówkę.