pytanie odnośnie wstawiania sklepu w podkatalogu a nie w katalogu głównym?
xmen
2008-05-15 10:22
Hej, nie wiecie może jak zrobić, żeby sklep i admin działał ok, ale nie w katalogu gównym serwera czyli, np. / tylko w np. /sklep/ może wystarczy w którymś pliku zrobić jakieś przekierowanie, bo na admina co prawda można się zalogować i pojawia się panel admin, ale nie działają dodawanie produktów, kategorii, itp.itd. ...bo w katalogu głównym mam juz inną stronę, i musi tam być... pozdrawiam jfe@wp.pl
To nie powinno mieć żadnego znaczenia, gdzie Quick.Cart się znajduje. Przenieś całość skryptu do jakiegoś podkatalogu, ustaw odpowiednio chmody, wg zaleceń w instrukcji instalacji i powinno działać.
xmen
2008-05-16 10:33
może się mylę, ale zauważyłem, że jest tak jak testowałem w wersji 3.0, ale ja używam wersji 2.2 i tam nawet chyba w instrukcji było, że trzeba wstawiać "centralnie" w katalogu głównym, bo tak to nie działa i rzeczywiście tak jest...a jak w wersji 2.2 zrobić, żeby działało to tak jak w wersji 3.0, i odpalało się z podkatalogu? sprawdzę z tymi chmodami... ...a czy ustawienie chmodów na 777 nie naraża to sklepu na jakieś włamania z zewnątrza i np. zmiany w plikach, katalogach, produktach, itp. przez niepowołane osoby??? pozdrawiam jfe@wp.pl
xmen
2008-05-16 10:45
właśnie zmieniłem chmody na 777 (wszystkie katalogi i pokatalogi - db, files, config i lang) a w adminie nadal nie działa... :( pozdrawiam jfe@wp.pl
xmen
2008-05-16 10:50
a używam do podglądu FoxServ i w localhost/sklep też w podkatalogu nie działa admin a jak przenoszę całość zawartość do glównego katalogu localhost/ to o dziwo działa...? pozdrawiam jfe@wp.pl
xmen
2008-05-16 11:05
już wszystko działa:), nie wiem jak to się stało, ale gdzieś zapodział mi się katalog "actions_admin" i stąd te akcje... a i super cool ten qucik.cart i quick.cms... dzięki pozdro jfe@wp.pl
xmen
2008-05-16 11:19
...wszystko działa i co ciekawe, czy to możliwe, przerzuciłem z kompa na serwer do całkiem innego dopiero co nowo stworzonego podkatalogu w katalogu głównym i któremu jeszcze nie zdążyłem nadać praw chmod 777 dla tych plików i kat., i odziwo zapisuję zmiany w konfiguracji, wysyła mi testowe zamówienia, dodaje produkty, itp. bez zmiany chmodów, czy to możliwe? pozdro jfe@wp.pl
To zależy od serwera i jego domyślnych ustawień zdaje się.. Jak wrzucałem skrypt na serwer home to też działało mi wszystko bez nadawania odpowiednich chmodów.