Zmiana jezyka i znikajace produkty

weede

No avatar

2008-05-08 22:07

Witam. Zalozylem sobie calkiem duzy sklep i robilem go od początku w wersji polskiej...a teraz chcialbym miec ten sam w wersji angielskiej (skopiowalem w osobnym katalogu na tym samym serwerze i zmienilem jezyk) i wszystkie produkty mi zniknely - rozumiem, ze tak musi byc. Ale teraz pytanie jak mam przeexportowac tamte produkty do wersji ENG?

Pozdrawiam

PS.uzywam QC 3

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2008-05-09 08:38

Po pierwsze nie trzeba robić osobnego katalogu i kopiować całego CMSa (jeśli dobrze rozumiem Twoje działanie) aby zrobić inną wersję językową sklepu. Quick.Cart ma wbudowaną obsługę języków i warto o tym poczytać tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=instruction#zarzadzanie_jezykami
Co do eksportu produktów to jeśli nic nie zmieniałeś w strukturze baz danych to myślę, że wystarczy kilka zabiegów w katalogu db mianowicie musisz przekopiować zawartość pliku pl_products.php do en_products.php, pl_products_ext.php do en_products_ext.php, pl_products_files.php do en_products_files.php i pl_products_pages.php do en_products_pages.php
Testowałem to tak pobierznie i działało raczej. Oczywiście trzeba będzie zmienić opisy na odpowiedni język, ale ceny, nazwy, zdjęcia już będą.

weede

No avatar

2008-05-09 10:15

dzieki wielkie

Do góry
o nas | kontakt