Mam sklep w wersji 2.2 Testuję go zanim uruchomię. Zwłaszcza zamówienia i tu ciekawostka. Pod IE 6.0 - działa ok - mail dochodzi. Pod FF 2.0.0.14 - NIE DZIAŁA - mail NIE DOCHODZI. Sklep mam na serwerach Interii czyli Strefa.
Natomiast wysyłanie maili z kontaktu działa poprawnie w obu przeglądarkach.
dariuszdl - na 99% jestem pewien, ze wysylanie emaila nie zalezy od przegladarki. Natomiast serwery strefa.pl sa bardzo przez nas nie polecane. Juz wiele o tym sie pisalo. Te serwery potrafia zaskakiwac i nie jednokrotnie z ich powodow siwialy nam wlosy.
Sproboj sobie zalozyc testowy serwer na np. kei.pl (serwery z prawdziwego zdarzenia) i sprawdz jak dziala wysylanie emaila w roznych przegladarkach.
=== Pomysł === Widziałem kiedyś ciekawe rozwiązanie. Ktoś zamiast funkcji mail() zastosował PHPMailer i w ten sposób istnieje możliwość wysłania przez zewnętrzny serwer SMTP (a wiec tak jakbyśmy wysyłali np. z Outlooka lub dowolny inny program ... a nie z Localhost, gdyż w tej chwili zabezpieczenia AntySpamowe traktują takie wiadomości jako Spam).
Tu też jest kilka pomysłów na to aby wysyłać jednak przez zewnętrzny serwer SMTP: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#zastapienie_wysylania_e-maila_przez_funkcje_mail_na_inna