[cz] and [en] - First special character doesnt work? Why?

KUKY

No avatar

2008-04-21 22:19

[cz]
Zdravim.
Mám problém. V objednávce pokud stojí na začátku slova např. jména, města, příjmení apod. písmenko s diakritikou tak ho to prostě vynechá a bere až to další a pokud je další zase s diakritikou vynechá i to až tam bude bez diakritiky např. město místo "České Budějovice" napíše "eské Budějovice"... tohle je v pohodě to se rozluští ale když je tam nějaká ulice neznámá tak to jde těžko luštit co to bylo původně. To samé dělá když definuji způsob doručení napsal jsem "Česká pošta" a ono to napsalo "eská pošta".Prosím o pomoc proč to dělá a jak to spravit aby to ukazovalo všechny znaky. Děkuji předem.

[en]
Hi.
I have problem. In order if is the first character in the word for example (city, name,street,...) character like "ěščřžďťň..." (with diacritic) the order will send without this character for example "České Budějovice" on order is "eské Budějovice"... this same problem is in define delivery. If I define Free delivery it is ok but if I define "Česká pošta" it write "eská pošta". Please help me why it do this problem and how I can correct it. Thanks.

» Quick.Cart v1.x

treewood (OpenSolution)

2008-04-22 07:33

KUKY - edit config/general.php and add to second line:

setlocaleLC_CTYPE'cz_CZ' );

KUKY

No avatar

2008-04-22 21:09

treewood - I edited config/general.php but characters is not displayed... if I test it and write in delivery "Česká pošta" it write "eská pošta".

<?php
setlocale
LC_CTYPE'cz_CZ' );
//error_reporting( E_ALL );

/*
* List of directories 
*/
$config['dir_core']             = 'core/';

... please help me with it why it doesnt work and how I can correct it. I have QC 1.4 loaded version. Thanks.

sepo

2008-04-22 22:07

Skus

setlocaleLC_CTYPE'cz_CZ.ISO8859-2' );

popripade ak mas ine kodovanie

setlocaleLC_CTYPE'cz_CZ.UTF8' );

alebo

setlocaleLC_ALL'cz_CZ' );

aletic

No avatar

2008-04-22 22:14

měl jsem stejnej problém, řešení jsem našel tady. Ta sekvence setlocale( LC_CTYPE, 'cz_CZ' ); byla na prvním řádku úplně dostačující, leč nezdálo se mě tam to "cz_CZ", tak jsem dal "cs_CZ" a jde to.

KUKY

No avatar

2008-04-23 19:34

sepo - děkuji za snahu o pomoc ;-)
aletic - děkuji, vše již funguje bez problémů :-)
treewood - Thanks for your help. Now it works fine. I edited general.php and add line

setlocaleLC_CTYPE'cs_CZ' );

but no

setlocaleLC_CTYPE'cz_CZ' );

It based on solution from "aletic".

belial

No avatar

2008-04-30 10:04

Taky všem děkuji. Pomohlo:

setlocaleLC_CTYPE'cs_CZ' );

Back to top
about us | contact