problem z koszykiem i logo

kaaple

2008-04-21 17:47

witam, mam problem ktory wystepuje w koszyku, mianowicie gdy klikne PRZELICZ zamiast policzyc wartos ktora jest w koszyku program dodaje w ilosci + 1 produkt. gdy np chchem kupic 2 rzeczy i wpisze liczbe 2 w pole gdzie jest ilosc , klikne przelicz to cena dotyczy 3 rzeczy i 3 rzeczy zostaja wyswietlone w polu ilosc.

jesli chodzi o logo to usunalem napis wraz z odnosnikiem ktory znajduje sie po lewej stronie bannera. ale kiedy wejdzie sie w formularz zamowienia dalej wyswietla sie tytul strony, w jakim pliku musze wrowadzic zmiany aby i to usunac??

moja strona: www.acstore.pl - podukty sa narazie tylko w kategorii flash.

pozdrawiam i prosze o pomoc

» Quick.Cart v3.x

kaaple

treewood (OpenSolution)

2008-04-22 07:36

kaaple - wg mnie uzywasz wersji nie stabilnej ale glowy nie dam. sprawdz czy w actions_client/p.php w linii ok. 70 masz taki kod

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].$aData['sLinkName'] );
        exit;

powinien znajdowac sie zaraz za tym kodem

$oOrder->addToBasket$iProductAdd$iQuantity );

kaaple

2008-04-22 10:21

Witam, ściągnąłem paczkę z waszej strony z sekcji download także wersja powinna być ok a kod u mnie wygląda tak:

if( isset( $iProductAdd ) && is_numeric( $iProductAdd ) && isset( $iQuantity ) && is_numeric( $iQuantity ) && $iQuantity > 0 && $iQuantity < 10000 && isset( $oProduct->aProducts[$iProductAdd] ) ){
// add product to basket
$oOrder->addToBasket( $iProductAdd, $iQuantity );
header( 'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].$aData['sLinkName'] );
exit;
}
// display basket
$sBasketList = $oOrder->listProducts( 'orders_basket.tpl' );
if( !isset( $sBasketList ) )
$sBasketList = $oTpl->tbHtml( 'orders_basket.tpl', 'BASKET_EMPTY' );
}

kaaple

kaaple

2008-04-22 17:10

no i co nie wiecie skąd się to wzięło? hosting mam u home.pl jakby co ..;/

kaaple

treewood (OpenSolution)

2008-04-23 08:09

kaaple - wyglada na to, ze ten header wogole nie dziala. Sproboj usunac to:

i sprawdz czy dziala nadal... teoretycznie po dodaniu produktu powinna wyswietlic sie pusta strona.

kaaple

2008-04-23 09:02

jak to usune to wogole koszyka nie , w sumie nic nie ma, dodam tylko ze sciagam nowa paczke z waszej strony nic nie zmieniajac wrzucam ja na serwer i dalej koszyk sie gubi.

Pozdro ;(

kaaple

treewood (OpenSolution)

2008-04-23 14:34

kaaple - zamien w takim razie to

na

header'Location: index.php?koszyk,18' );

kaaple

2008-04-24 19:14

:D dzieki dziala elegancko :D

jesli moge mam jeszcze pytanie z tym napisem na logo w formularzu zamowienia. mozesz mi powiedziec w jakim pliku mam usunac linijke ??

Jeszcze raz dzieki za pomoc !

kaaple

treewood (OpenSolution)

2008-04-25 07:22

kaaple - najlepiej ukryj to w stylach przez ukryce elementow w display:none;

Jesli chodzi o tego header'a to skontaktuje sie z home.pl gdyz wydaje mi sie, ze maja blad na serwerze, ktory nie widzi poprawnie zmiennej $_SERVER['PHP_SELF']

treewood (OpenSolution)

2008-04-25 09:48

otrzymalem odpowiedz od home.pl:

"Dziekujemy za zgloszenie. Kwestia jest nam znana - zostanie rozwiazana przy kolejnych aktualizacjach naszego systemu. Jako rozwiazanie kwestii proponujemy uzycie innej zmiennej srodowiskowej serwera HTTP. Na przyklad SCRIPT_FILENAME."

kaaple

2008-04-25 11:38

ok dzieki wielkie :)

kaaple

kaaple

2008-09-21 23:20

witam po przerwie, chcialem zwrocic uwagę na to że opisany powyzej problem z koszykiem oraz ze zmienna $_SERVER['PHP_SELF'] nie zostal rozwiazany ani przez home (natapila aktualizacja systemu) ani przez was w wersji 3.1. sciagnalem nowa paczke i problem jest ten sam no ale coz odpowiedz co zrobic juz mam dlatego tylk opozdrowie i uprzedze :)

kaaple

2008-09-22 17:02

.. jednak sie mylilem stary sposob nie dziala w wersji 3.1 takze prosze o pomoc. Pojawia sie taki napis:

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /12_2008/actions_client/p.php on line 67

kaaple

2008-09-25 07:01

no i co nikt nie odpowie jak zalatic ten problem z koszykiem, nikt nie moze zwiekszyc swobodnie ilosci zamawianych przedmiotow poprzez wpianie ich liczby w okienko bo od razu dodaje +1 . a moze nie wiecie jak to zrobic?

problem na stronie www.acstore.home.pl/12_2008

pozdro

treewood (OpenSolution)

2008-09-26 08:00

kaaple - szczerze ci przyznam, ze nie wiem co jest przyczyna, ze tak to dziala.

skipiter

2009-01-06 13:37

problem z przeliczaniem koszyka maiłem ten sam co kaaple (użycie "przelicz" oraz "zapisz" dodawało do wpisanej ilości produktów zawsze 1 produkt "górką" :- ) w paczce którą instalowałem w grudniu fragment kodu był nadal taki:
ale zgodnie z poradą treewood'a zmieniłem na go na
header( 'Location: index.php?koszyk,18' );
i wszystko jest ok - można normalnie modyfikować ilość produktów w koszyku

pzdr,

skipiter

aquarius

2011-07-18 21:53

W wersji 4.1 problem z przyciskiem 'przelicz' nadal aktualny (hosting na home.pl)

aquarius

2011-08-09 15:37

Dla home.pl poniższe rozwiązanie cyt.:

kaaple - zamien w takim razie to
na
header( 'Location: index.php?koszyk,18' );

działa, ale minusem jest "nie odświeżanie" statusu ilości pozycji w koszyku "na bieżąco". Czy jest może jeszcze jakieś inne rozwiązanie tego problemu?

Do góry
o nas | kontakt