Jak zmienić cene (na telefon) w 3.0

rating

2008-04-17 00:15

Witam serdecznie, czy da się jakoś w miare prosto zmień cene - tak żeby wpisywać w adminie zamiast cyfr tekst. Np na telefon.

Pozdrawiam
rating

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2008-04-17 07:48

rating - ojej to problem troche poniewaz musialoby to byc powiazane z koszykiem tak, ze jesli nie ma ceny to opcja dodawania do koszyka by sie nie wyswietlala. Jednak jesli to nie ma wiekszego dla Ciebie to:
1. edytuj templates/admin/products.tpl i w bloku FORM zmien format ceny z float na simple
2. w core/products-admin.php zmien sobie w funkcji saveProduct() to by zmienna fPrice nie byla przesylana przez funkcje normalizePrice(), ktora zamienia wartosci nie numeryczne na numeryczne

rating

2008-04-17 22:02

WItaj dzięki za info. punkt pierwszy wiem jak zrobić ale nie mam pojęcia jak zmienić tą funkcję. 2. w core/products-admin.php zmien sobie w funkcji saveProduct() to by zmienna fPrice nie byla przesylana przez funkcje normalizePrice(), ktora zamienia wartosci nie numeryczne na numeryczne

Jeżeli możesz to wytłumacz.

Pozdrawiam
Rating

treewood (OpenSolution)

2008-04-18 07:29

rating - po prostu wywal $aData['fPrice'] z funkcji normalizePrice() ... czyli tam gdzie masz linie normalizePrice( $aData['fPrice'] ) to ja usun.

Zarema

2011-07-11 17:46

Mam podobny problem. Przy czym udało mi się usunąć cenę z opisu produktu i z listy produktów, ale jest jeden warunek, żeby cena się nie ukazywała - nie można w ramkę ceny wpisywać czegokolwiek, bo jak coś się wpisze, to cena automatycznie jest wyświetlana i w opisie produktu i na liście produktów.
Moje pytanie - jak to zrobić, żeby móc wpisać jakąś wartość np. datę wprowadzenia produktu na portal, ale tak, żeby była ta wartość widoczna tylko dla admina po zalogowaniu, a nie ukazywała się nigdzie na stronie.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Quick.Cart v4.x

Makaron

2011-07-12 15:54

Przecież wystarczy z pliku templates/pages_default.tpl i templates/products_default.tpl usunąć zmienne odpowiednio $aData[sPrice] z bloku PRODUCTS_LIST i $sPrice z bloku CONTAINER i po krzyku.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

Zarema

2011-07-20 23:40

Bardzo dziękuję. Działa. Ja blondynka jestem, musisz mi wybaczyć :) Jak to przeczytałam, to całkowicie oczywiste mi się to wydało. Ale dopiero jak to przeczytałam.

Zarema

2011-07-21 01:20

Mam następne pytanie dotyczące tego samego tematu. Mianowicie chciałabym pwiększyć tą ramkę, w której dotychczas ukazywała się cena. Wiem, że można zmienić w products.tpl size="8", na jaką się chce, ale wówczas rozwleka mi tą ramkę. Chodzi mi o to, żeby zrobić ramkę jak opis produktu. Nieograniczona ilość znaków, tekst zawijany, ale żeby w panelu Produkty była widoczna większa ramka. Żeby była możliwość dopisania jakiegoś komentarza do produktu.
Po wprowadzeniu na przykład: size="{width:550px; height:500px; margin:0 10px;}" mogę wpisać nieograniczoną ilość znaków, ale ramka jak była mała, tak jest, a chciałabym mieć możliwość przeczytania większej ilości znaków bez konieczności przesuwania ich kursorem.
Może to jest oczywiste, ale nie wiem jak to zrobić.

Zarema

2011-07-25 14:14

Ponawiam zapytanie, bo nie doszłam sama jak to zrobić. Bardzo, bardzo ładnie proszę o pomoc. Mrugam niebieskim okiem, zarzucam bioderkiem, czy co tam chcecie, ale pomóżcie mi :).

Makaron

2011-07-26 15:48

Musiałabyś zmienić pole na znacznik <textarea>. Zobacz jak to jest zrobione w przypadku innych elementów (krótki i pełny opis, komentarze etc.) i spróbuj zrobić analogicznie.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

Zarema

2011-07-27 12:26

Próbowałam. Kaszani się. Posiedzę nad tym jeszcze i dam znać co mi wyszło.

selekcjoner

2011-11-03 17:33

a która funkcja sprawdza czy w polu CENA jest 0 czy 1 czy 2 itd? Nie zależy mi na koszyku i cenie, zależy mi natomiast na przejściu do formularza, a jeśli nie ma liczby, to nie ma przejścia. Może dało by się na "sztywno" wpisać 0, a pole można wtedy wykorzystać na jakiś dodatkowy opis:)

simlution.org

selekcjoner

2011-11-03 19:14

Zarema - ja zrobiłem z polem "sAvailable" tak:
<tr><td>Dodatkowy opis</td> <!-- dostępność produktu--><td>
<textarea type="text" rows="8" cols="60" name="sAvailable" value="$aData[sAvailable]">$aData[sAvailable]</textarea> </td></tr>

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt