Rozmiary (M;L;XL;XXL)

Netch7

No avatar

2008-04-04 18:05

Witam
Ostatni testuje Quick Cart i powiem, że skrypt jest ładnie napisany i ma spore możliwości. Jednak nie mogę znaleźć (może nie ma) opcji wyboru rozmiaru towaru. Chodzi mi o jakąś listę wyboru czy coś w tym rodzaju. Planuje otworzyć sklep z odzieżą i takie coś musi być. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

» Quick.Cart v3.x

openzibi

2008-04-04 18:59

Netch - Dodatek z opcja wyboru towaru występuje w płatnej wersji:
http://opensolution.org/quick.cart,pl,,9.html?sBlock=PAID

----------------------------------------
openzibi - http://www.rhh.pl

Netch7

No avatar

2008-04-04 19:07

ale pech no trudno :) będę musiał inny skrypt poszukać
dzięki openzibi za odpowiedz

js

2008-04-04 19:46

Ale dlaczego? Przecież nie takie drogie ... :-)

Netch7

No avatar

2008-04-04 20:57

Nie mam kasy za bardzo tylko pomysł. :) Może można jakoś zmodyfikować łatwo by mieć tą funkcję ? Ktoś wie? Licencja na to pozwala.

js

2008-04-04 21:40

Hmmm ...ale czas to pieniądz ...
... nie lepiej kupić skoro już jest gotowe rozwiązanie ...
... niż nad tym siedzieć i zastanawiać się lub szukać inne (i też tracić na to czas) ?

PS
Wersja płatna z dodatkami ma poza tym dużo więcej ciekawych funkcji jak płatności integracje z porównywarkami itp. wszystko gotowe do uruchomienia i nie trzeba nad tym siedzieć i zastanawiać się, jak uruchomić ...

PS2
Przecież jeśli to ma zarabiać na siebie (sklep) to może jednak w niego zainwestować ... bo a nóż wydatek rzędu 339 zł - 599 zł zwróci się gdy tylko paru klientów znajdzie sklep np. na porównywarce nokaut ... lub dzięki temu, że zauważy, że sam sklep działa perfekcyjnie (odczucia klientów, to czy kupią, też zależą od tego jak oceniają sklep - jeśli wszystko działa perfekt, to i tym bardziej kupią ...)
Poza tym ten wydatek zwróci się tym, że nie trzeba będzie w przyszłości trudzić się nad rozbudową, bo podstawa funkcjonalności rozszerzonej w zasadzie o wszystko co trzeba będzie ...

PS3
Uruchomienie sklepu to nie tylko to że jest ... trzeba także zadbać o jego pozycjonowanie ... aby nas znajdowali ... a dodatki które są w wersjach rozszerzonych też to dodatkowo umożliwiają ...

Netch7

No avatar

2008-04-04 21:58

js w sumie masz racje :) ale to nie o to chodzi, że ja nie chce a o to że nie mam środków, chce na początku zrobić sklep na wersji darmowej później rozszerzyć :)
Lepiej tak, niż nic :)

Netch7

No avatar

2008-04-05 13:12

Jeszcze mam pytanie czy opcja ta występuje w jakiejś z poprzednich wersji Quick Cart ?

merci

No avatar

2008-04-07 09:09

Netch7 - opcja ta zawsze byla dostepna w platnych pakietach, do wersji Q.Cart 1.4 powstalo troche dodatkow darmowych stworzonych przez samych uzytkownikow i o ile pamiec mnie nie myli, byl dostepny tez plugin productAttributes. Kiedys wyszla tez wersja Q.C 1.4 loaded, ktora miala szereg darmowych dodatkow juz zainstalowanych m.in wlasnie productAttributes. Mozesz pobrac to z dzialu download>Quick.Cart>plugins>archive. Jednak one nie sa juz rozwijane, wiec jak bedziesz w przyszlosci chcial przeniesc sklep na wyzsza wersje, to bedziesz musial w zasadzie budowac go od poczatku, a wyzsze wersje Q.Carta na prawde sa duzo lepsze, posiadaja wiecej mozliwosci niz wersja 1.4. Wybor nalezy do Ciebie.

Netch7

No avatar

2008-04-07 22:39

merci w sumie masz racje lepiej nie cofać do tyłu wersji :) zacznę od darmowej a później się licencje wykupi.

Do góry
o nas | kontakt