dodanie NIP przy zamówieniu do v. 3.0

Robert1724

No avatar

2008-03-18 13:21

czytałem topic z wersji v2 przy dodawianiu dodatkowych pozycji tzn NIP ale wykonałem to samemu i ... powtarza się komunikat że nie wypełnione są wszystkie pozycje ???
gdzie leży błąd... lub jaki jest mechanizm zależności przy żądaniu z formularza.... ??

» Quick.Cart v3.x

merci

No avatar

2008-03-19 08:57

Robert1724 - ale komunikat ten powtarza sie gdy pole nip nie jest wypelnione czy niezaleznie od tego? Bo jezeli wyskakuje tylko gdy pole jest puste, to moze wystarczy usunac sprawdzanie tego pola, aby nie bylo obowiazkowe... trudno mi powiedziec co jest przyczyna, bo nie znam modyfikacji jaka wykonales, za duzo niewiadomych.

Robert1724

No avatar

2008-03-19 09:21

próbowałem robić analogię do topica wersji v2 ale typy plików się nie pokrywały i na swoją intuicję zmieniałem... nie będe wklejał kodów bo tylko zaciemniło by to problem...
objawy są takie że wszystkie pozycje są wypełnione ale komunikat pojawia się że wypełnij wszystkie pola...
1. dedukując doszedłem do wniosku że problem może być jeszcze w miejscu z kurierem... mój skrypt ma być formą rezerwacji (zamiast zamówienia), bez udziału kuriera... iiii tu chyba mam błąd bo nie wiem czy właściwie (i w odpowiednim miejscu) wyłączyłem sprawdzanie tej pozycji...
jak możesz to napisz gdzie powinno się wyłączyć z sprawdzania wypełnienie opcji kuriera w wersji 3...
2. analogicznie może być błąd z moim dodawaniem NIP-u, dokonywałem zmian i nie wiem czy dobrze...
odpisz... jak możesz pilnie... siedzę nad tym a czas mnie goniii

pozdrawiam

Robert1724

No avatar

2008-03-20 07:30

witam,
proszę wskażcie jak usuwa się kuriera (formę płatności) w wersji 3.
męczę sie dalej i nie mogę tego zdławić....

merci

No avatar

2008-03-20 08:29

Robert1724 - szukales moze na forum podobnych tematow? Wylaczenie opcji kuriera sprobuj zrobic analogicznie jak opisnae zostalo w tym temacie:
http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=3898
W FAQ znajdziesz tez kilka podobnych tematow dotyczacych ukrywania pol w formularzu zamowienia. Poza tym prosze stosuj sie do zasady jeden problem na jeden temt, wiem ze dla Ciebie moze te teamty sa powiazane, ale dla innych uzytkownikow juz nie bardzo. Utrudnia to potem znalezienie im rozwiazania gdy maja podobny problem.

Robert1724

No avatar

2008-03-20 09:16

dzięki merci ale te przykłady opisują mechnizm w wersji 2.x a z tego co widzę w wersji 3. działa to na innej zasadzie a na pewno na innych plikach ...w wersji 3.0 nie ma pliku np. templates/orders_summary.tpl ..... itd.

odnośnie kuriera stworzyłem nowe zapytanie...

treewood (OpenSolution)

2008-03-21 12:19

Robert1724 - to poszukaj sobie innych plikow w templates zaczynajacych sie na orders. Mysle, ze to nie jest takie trudne. W koncu tych plikow w tym katalogu jest kilkanascie a nie kilkaset.

Robert1724

No avatar

2008-03-25 10:20

treewood - niezła riposta.... gratulacje....
tyle że szukam klucza do mechanizmu odwołań do sprawdzania czy wypełnione zostało pole NIP.. w wersji 3.0...! (nie znalazłem zależności wprost analogicznej lub co najmniej logicznie współzależnej do wesrji z serii 2.0 ) ... ale widzę że trzeba dać sobie rady samemu bo to chyba za trudne pytanie...

pozdrawiam...

treewood (OpenSolution)

2008-03-25 11:29

Robert1724 - odpowiedzialem tak a nie inaczej poniewaz widac wyraznie, ze zamiast sprobowac samemu znalezc plik (z 3 plikow o nazwie orders_*.tpl) odpowiadajacy w v3.0 za orders_summary.tpl z v2.x to wolisz zapytac. a moze przesadzilem bo dla mnie sa to tak proste i logiczne rzeczy, ze ciezko mi uwierzyc, ze ktos sie moze nie domyslec jaki plik wyswietla podsumowanie i informacje i zakonczeniu zamowienia :(

Robert1724

No avatar

2008-03-25 12:35

Wasz scrypt nie przyjmuje opcji brak kuriera... a to można zrobić nie świadomie z pozycji admina usunąć wszystkich kurierów .... i beret... nie ma możliwości dokonania zakupu... proste...

nie problemu aby znaleźć tpl'y z odpowiednimi formami wyświetlania formularza, koszyka itd.. ale chodzi mi o MECHANIZM...w którym pliku jest funkcja rządząca kurierami... szukałem w core/checkForm.js ...

w wersjach 2.x inaczej jest to rozwiązane...

zamykam temat ... nie rozumieny się nawzajem o co mi chodzi...

aby pozostać w miłej atmosferze, pozdrawiam i pozostawiam sobie rozwiązanie tego problemu...
człowiek się uczy do końca życia...

Do góry
o nas | kontakt