Kiedy Quick.Cart v 3.x wersja stabilna

Doktor_Tomas

No avatar

2008-03-15 12:13

Pracuję teraz właśnie nad sklepem internetowym w wersji Quick.Cart v 2.2, ale wolałbym wersję 3.x. Moje pytanie brzmi: kiedy (mniej więcej) można się spodziewać stabilnej wersji 3.x

» Quick.Cart v3.x

Tomas

js

2008-03-15 15:46

No i czy odrazu będą dostępne wszystkie dodatki (lub kiedy będą)? :-)

beholder

2008-03-16 00:22

I am sorry to intrude here in English, but in my experience it's best to use beta or RC version to prepare for the new final version. You have to prepare a visuals template, implement plugins, etc. Then, when new final version comes, you have almost everything ready for migration, you KNOW the new system well AND ALSO you helped with development a little, since you actually test the new system. Of course, you have to do it on an "offline" version of your shop, if you don't want to test it "live".

Prepacte ze tu pisem po slovensky, ale moja skusenost je taka, ze je dobre pouzivat beta alebo RC verziu na to, aby si sa pripravil na novu finalnu verziu. Musis totiz pripravit sablonu vizualneho vzhladu, implementovat pluginy, atd. Potom, ked vyjde nova verzia, mas skoro vsetko pripravene na migraciu; okrem toho POZNAS ten novy system dobre A NAVYSE si tiez tak trochu pomohol s vyvojom, pretoze si v skutocnosti novy system testoval. Samozrejme, musis to robit na offline verzii tvojho obchodu, pokial to nechces testovat "nazivo".

merci

No avatar

2008-03-17 09:29

Doktor_Tomas - mysle ze za ok 0,5 - 1 miesiaca, ale to zalezy od ilosci poprawek, ktore bedzie trzeba jeszcze zrobic.

js - nie wiem o jakie dodatki Ci chodzi, bo darmowych chyba nie ma zbyt wiele, ale platne przynajmniej beda dostepne dla wersji 3.0 Te darmowe stworzone przez nas tez bedziemy starac sie uaktualnic, ale na dodatki nie stworzone przez nas nie mamy wplywu, najczesciej autorzy juz nie dokonuja ich uaktualnien.

Robert1724

No avatar

2008-03-18 10:04

dołączam się do pytania i jestem zainteresowany wersją płatną... ale musi być dostępna... (małe ale)...

js

2008-03-18 14:09

Hmmm ... Taaak ... pewnie z 2-3 miesiące nim będą wersje komercyjne Quick.Cart.Pro i Quick.Cart.Ext?

Jakby były do 1 miesiąca, to mógłbym się jeszcze wstrzymać i czekać na 3-kę ...

js

2008-03-18 14:11

A tak na marginesie, co takiego jest w 3-ce że warta na nią czekać (w stosunku do 2-ki)?

Doktor_Tomas

No avatar

2008-03-18 15:16

Dzięki "merci" za odpowiedź.
BEHOLDER thank you very much. It is very good idea.

treewood (OpenSolution)

2008-03-19 08:45

js - wejdz sobie do download'u i przeczytaj change log

Robert1724

No avatar

2008-03-25 12:50

witam;
przychylam się do pytania o termin kiedy pojawi się dostępna wersja płatna 3.0...
jestem baardzo zainteresowany zakupem wersji ext..ze względu na szybką możliwość zmiany stylu strony ze względu na typ produktu który będzie w sprzedaży ... co jest dla mnie priorytetem...
pozdrawiam

js

2008-03-25 13:00

Jak wspomniał "merci" - "... za ok 0,5 - 1 miesiaca ..."

Robert1724

No avatar

2008-03-25 14:18

wszystko się zgadza ale 3.0 idealnie pasuje mi do portalu który tworzę... i czekam na stabilną wersję... im szybciej tym lepiej... a portal wisi chwilowo na tzw "kołku"... nie ma obrotu nie ma zysku... tylko sprawdzam czy są jakieś nowe plany ze strony OpenSolution... czy czekać czy rezygnować...
pozdrawiam wszystkich

js

2008-03-25 18:07

Moim zdaniem nie należy czekać ... wdrożyć na 2-ce a za rok-dwa zaproponować płatny update ...

Robert1724

No avatar

2008-03-25 22:40

jeśli 2-ka....to tutaj rodzi się pytanie jak zrobić zmienne style wyglądu dla rożnych grup produktów ? (to co jest w 3-ce) ?

Do góry
o nas | kontakt