Zwiększenie ilości o 1 po kliknięciu na "Powrót"

kejsi

No avatar

2008-03-09 01:09

Witam
proszę mi wyjaśnić co się dzieje (i to dość strasznego) że jak w koszyku znajdzie się jakiś produkt i zmieni się jego ilość, a następnie wciśnie "Przelicz" to się ładnie przelicza. Ale jak się potem kliknie link "Powrót" to (o zgrozo) najpierw ilość sztuk w koszyku zwiększa się o jeden, a dopiero ponowne kliknięcie w link powoduje powrót do poprzedniej strony. To mnie bardzo niepokoi i proszę o pomoc w ustaleniu przyczyn i ich wyeliminowaniu.

» Quick.Cart v2.x

Avillon

No avatar

2008-03-10 01:13

"powrót" jest zrobiony coś na styl przycisku w przeglądarce "powrót do poprzedniej strony", czyli cofa o jedną stronę do tyłu, która była odwiedzona. Jeżeli w koszyku zmienimy ilość 'zakupionych' produktów i klikniemy "przelicz", to po prostu wygeneruje (tak jakby) nową stronę, dlatego właśnie na przycisk "powrót" trzeba kliknąć dwa razy.
Co do zwiększenie się produktu o 'jeden' to nie zauważyłem, aby takie coś się działo.
Przycisk "powrót", aby mógł za pierwszym razem cofnąć przeglądaną stronę, to proponuję, albo ją usunąć, bo i tak każda przeglądarka posiada przycisk "cofnij", albo edytować ją w taki sposób, żeby po kliknięciu przechodził od razu do strony "produkty".

Do góry
o nas | kontakt