jakakolwiek szata graficzna

menol8

No avatar

2008-03-04 21:21

Witam czy ktokolwiek z forumowiczów posiada jakiekolwiek swoje bądź czyjeś templatki, skiny, layouty i jak to jeszcze tam zwał do Q.C v1.4? jeśli tak to proszę o jaieś namiary nań bo w sieci kompletnie nic nie mogę znaleźć a z tego co sie doczytałem to nie ma żadnych darmowych robionych przez Q.C

A już się tłumaczę po co mi to .. otóż.. chcę zrbić sobie grafikę do sklepu ale nie mam żadnego wzoru. tutoriale świetine mówią jak to się robi itp ale nie mówią jak to do Q.C dodać. W praktyce zawsze to gorzej wygląda :P Bardzo podoba mi się strona http :// www.czekoladoweinspiracje.pl/shop/ postawiona ns QC i chciałbym zrobić sobie coś podobnego ( tyle że o innej tematyce) z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc

Pozdrawiam Marcin M. z chwilowo zaśnieżonej hehe Zielonej Góry :)

» Quick.Cart v1.x

raffuss

2008-03-05 02:36

hmm przeciez do kazdego sklepu masz ten niebieski przykladowy szablon. pogrzeb w nim troszke, pobaw sie.. troszke znajomosci css'a oraz xhtml'a i masz swoj szablon. Nie licz na to ze gdzies znajdziesz gotowe szablony.. Kazdy chce miec sklep dostosowany do wlasnych potrzeb..

Nawiasem mowiac mi osobiscie nie podoba sie wyglad owego sklepu w podanego linka.. ale kazdy lubi co innego..

menol8

No avatar

2008-03-05 13:07

Jasne, przyznam Ci rację aczkolwiek wiesz, mi chodzi o to, że grafika jest fajnie skomponowana tzn że ta jasna kartka tak elegancko nachodzi na tło i sprawia wrażenie przestrzenne, pod nią wchodzi to coś z menu po lewej, a widze że sttrona składa się z kilku małych obrazków, które są potem powtarzane. Góra strony składa się z 5 czy 6 różnych obrazków i stważa jedną całość. Zdaję sobie sprawę to to jest też dobra znajomość programów graficznych, ale jak to spiąć w całość... o to mam pytanie... i poprostu taki gotowy templatek twożył by szkielet do zrobienia swojego własnego bo w Q.C 1.4 w cssie przeważa kolor tła kolor przycisku itp a tu są graficzne butony. ps strona czekolady to tylko przykład o co mi mniejwięcej chodzi..

Pozdrawiam M.M. :)

vons

No avatar

2008-03-05 14:35

menol8 - wątpię abyś znalazł gdzieś gotowe szablony, ja z czystej ciekawości szukałem i nic nie znalazłem ;-] Nie pozostaje Ci nic innego jak stworzyć samemu grafikę bądź zlecić to komuś a następnie na własną rękę montowanie wszystkiego w jedną całość :->. Ja najpierw w programie graficznym zrobiłem ogólny wygląd strony a następnie krok po kroku staram się wszystko poskładać :P Ciężko idzie bo na PHP i CSS to ja się znam jak przysłowiowa świnia na gwiazdach.. wszystko robię metodą prób i błędów. Zmieniam jedną rzecz, zapisuję i patrzę jaką zmianę przyniosła dana czynność :P. Heh pewnie szybciej byłoby nauczyć się tego wszystkiego, ale jakąś wewnętrzną satysfakcję odczuwam robiąc to na własną rękę. Owoce mojej wytrwałej i wielogodzinnej pracy możesz zobaczyć tutaj :P

http://gamepoint.com.pl/z/oferta.php

Hm.. a odnośnie czekoladowej inspiracji to te obrazki o których mówisz to właśnie taka grafika/wygląd strony stworzony w programie graficznym następnie wszystko pocięte na te małe części.. i poskładane w np pajączku front page czy innym mniej bądź bardziej skomplikowanym edytorze stron. Ja tak bynajmniej zrobiłem swój projekt ;-]

A co do śniegu.. to faktycznie zasypało ZG w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam ;-)

Do góry
o nas | kontakt