menol82008-03-04 21:21 | Witam czy ktokolwiek z forumowiczów posiada jakiekolwiek swoje bądź czyjeś templatki, skiny, layouty i jak to jeszcze tam zwał do Q.C v1.4? jeśli tak to proszę o jaieś namiary nań bo w sieci kompletnie nic nie mogę znaleźć a z tego co sie doczytałem to nie ma żadnych darmowych robionych przez Q.C » Quick.Cart v1.x |
raffuss2008-03-05 02:36 | hmm przeciez do kazdego sklepu masz ten niebieski przykladowy szablon. pogrzeb w nim troszke, pobaw sie.. troszke znajomosci css'a oraz xhtml'a i masz swoj szablon. Nie licz na to ze gdzies znajdziesz gotowe szablony.. Kazdy chce miec sklep dostosowany do wlasnych potrzeb.. |
menol82008-03-05 13:07 | Jasne, przyznam Ci rację aczkolwiek wiesz, mi chodzi o to, że grafika jest fajnie skomponowana tzn że ta jasna kartka tak elegancko nachodzi na tło i sprawia wrażenie przestrzenne, pod nią wchodzi to coś z menu po lewej, a widze że sttrona składa się z kilku małych obrazków, które są potem powtarzane. Góra strony składa się z 5 czy 6 różnych obrazków i stważa jedną całość. Zdaję sobie sprawę to to jest też dobra znajomość programów graficznych, ale jak to spiąć w całość... o to mam pytanie... i poprostu taki gotowy templatek twożył by szkielet do zrobienia swojego własnego bo w Q.C 1.4 w cssie przeważa kolor tła kolor przycisku itp a tu są graficzne butony. ps strona czekolady to tylko przykład o co mi mniejwięcej chodzi.. |
vons2008-03-05 14:35 | menol8 - wątpię abyś znalazł gdzieś gotowe szablony, ja z czystej ciekawości szukałem i nic nie znalazłem ;-] Nie pozostaje Ci nic innego jak stworzyć samemu grafikę bądź zlecić to komuś a następnie na własną rękę montowanie wszystkiego w jedną całość :->. Ja najpierw w programie graficznym zrobiłem ogólny wygląd strony a następnie krok po kroku staram się wszystko poskładać :P Ciężko idzie bo na PHP i CSS to ja się znam jak przysłowiowa świnia na gwiazdach.. wszystko robię metodą prób i błędów. Zmieniam jedną rzecz, zapisuję i patrzę jaką zmianę przyniosła dana czynność :P. Heh pewnie szybciej byłoby nauczyć się tego wszystkiego, ale jakąś wewnętrzną satysfakcję odczuwam robiąc to na własną rękę. Owoce mojej wytrwałej i wielogodzinnej pracy możesz zobaczyć tutaj :P |