Modyfikując sklep, po przeczytaniu forum stworzyłem nowe pole formularza zamówienia. A, mianowicie dodałem pole NIP (po Firma)- które to pole nie jest wymagane. Jak wymusić, żeby po podaniu Firmy kupujący musiał podać nip- inaczej, żeby formularz nie pozwolił dokonać zamówienia jeżeli ktoś poda Firmę, a nie poda NIPu.
Macek - edytuj config/general.php i dodaj w drugiej linii to: setlocale( LC_CTYPE, 'pl_PL' ); powinno pomoc. prosze tez nie pisac w 1 temacie 2 roznych spraw. takie tu panuja zasady.
1. Edytuj templates/orders_delivery.tpl i zmien: return checkForm( this, aCheckFormDelivery ); na return checkOrder( this, aCheckFormDelivery );
2. Dodaj nastepnie do tego pliku zaraz nad: <form action="?p=ordersDelivery"
Działa super- sprawdzone. To idąc za ciosem, jak wprowadzić ograniczenie na NIP: 10 znaków i tylko liczby. Dałem w orders_delivery.tpl: " <tr> <th> $lang[Nip]: </th> <td> <input type="number" name="sNip" value="$aData[sNip]" class="input" maxlength="10" onblur="saveUserData( this.name, this.value )" /> </td> </tr> " Ale nie wiem czy to wystarczy do ograniczenia, wymuszenia pola Nip do 10 znaków i tylko liczby. Chodzi o to żeby ktoś podał za mało lub za dużo cyfr to żeby go formularz nie puścił. Jak również jak ktoś poda litery żeby go również nie puścił- sorry za niby 2 tematy znowu razem ale wydaje mi się, że są one bardzo powiązane ze sobą.
Na pewno nie wystarczy to co wkleiłem bo nie działa, a nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy jeszcze coś innego muszę zrobić
Macek - ja bym sie tak tym nie przejmowal. Przeciez jak ktos sklada zamowienie i podaje firme i nip to wiadomo, ze w polu nip nie wpisze "asdasdasd" a jesli wpisze to chyba wiesz potem jak takiego klienta masz traktowac...
Kurcze teraz sprawdziłem nie działa to co chciałem jak podawałeś treewood. Niby wszystko działa, ale jak nie wpisuje firmy ani nipu to formularz nie puszcza mnie i pisze: "Wypełnij WSZYSTKIE wymagane pola poprawnie" Reszta pól wypełniona.