nieszczęsne zdjęcia...

menol8

No avatar

2008-02-26 16:21

Witam ponownie, od kilku dni studiuję forum i czytam o zdjęciach, które się nie dodają :( u mnie oczywiście też jest ten problem toteż sprawdziłem wszystkie dostępne wersje Q.C i tylko wersja 1.4 jest na tyle miła że dodaje zdjęcia do produktów. co może być z tym związane że 1.4 działa elegancko a 2.2 nie radzi sobie z fotkami? (obydwie wersje na tym samym serwerze) może tam jest jakiś błąd czy cos? proszę jakąś mądrą głowę o odpjeśli to możliwe :)

(ps. nie znalazłem podobnego zapytania do mojego :P )

Pozdrawiam
Macin M.

>> Quick.Cart ver. who know...

» Quick.Cart v1.x

Avillon

No avatar

2008-02-26 21:31

CHMOD'y folderu "files" masz ustawione na 777?

menol8

No avatar

2008-03-03 21:03

tak oczywiście jest ustawione na 777 probowałem już różne kombinacje i nic zdjęcia nie chcą się załadować :(

wewior (OpenSolution)

2008-03-04 08:57

rozumiem ze wersja 1.4 dziala bez zarzutu a w wersji 2.2 nie dodaje wogole zdjec?
pytanie czy pojawiaja sie jakies bledy podczas dodawania?
jesli nie usun przekierowania header z administracji, jesli nadal niczego nie da sie wychwycic sprobuj znalezc plik error_log na serwerze, jesli nie da rady mozna poprosic o to administratora...
ciezko powiedziec co moze byc problemem, przypuszczam ze jakies niezgodnosci bibliotek na tym serwerze lub funkcji obrabiajacych zdjecia, ale to tylko przypuszczenia

menol8

No avatar

2008-03-04 20:36

tak dokładnie 1.4 bez zarzutu a 2.2 nie, co lepsze ani na serv ani na localhoscie w 2.2 nie działa opcja zdjęć wysłałem do admina zapytanie o errorloga i zobaczymy co bedzie się działo... dziwna sprawa..

RobertK

No avatar

2008-03-09 17:02

U mnie też jest ta sama sprawa ze zdjęciami i też wersja 1.4 dodaje zdjęcia a 2.2 już nie - pozostaje więc prosić o poprawienie skryptu, bo z pewnością w wersji 2.2 jest jakiś błąd lub przesadzona w niej ze "stabilnością" i mamy efekty :)

Nic nie trwa wiecznie

wewior (OpenSolution)

2008-03-10 08:44

to jest bardzo dziwna sytuacja poniewaz akurat w obsludze plikow zdjec roznica miedzy wersjami 1.4 a 2.2 jest bardzo niewielka, podstawowa funkcjonalnosc jest oparta o podobne zasady, biblioteki sie nie zmienily, jedno co to w wersji 2.2 wszystkie pliki sa przechowywane w glownym katalogu files/ a nie w podkatalogach np files/products/
gdyby biblioteka gd2 nie byla wlaczona to wtedy wersja 1.4 tez nie powinna dzialac
prawa jak pisaliscie sa ustawione poprawnie dla katalogow, wiec pozostaje tylko ew przestudiowanie plikow error_log, niestety nam w zaden sposob nie udalo sie powtorzyc sytuacji na wszystkich serwerach do ktorych mamy dostep...

Avillon

No avatar

2008-03-10 16:24

Zakładam, że Quick.Cart'a zmienialiście wg własnych potrzeb... dlatego też proponuję sprawdzić czy funkcja ładowania "bitmap" będzie przebiegać bez problemów na czystym niezmodyfikowanym silniku Quick.Cart...

Do testowania na localhoscie polecam program VertrigoServ.

wewior (OpenSolution)

2008-03-11 09:15

Avillon >> jesli przez bitmapy rozumiesz pliki .bmp to raczej nie polecalbym ich umieszczac na stronach, raczej trzymac sie standardu jpg (ew jpeg), png, gif, chyba ze to rozumiesz przez bitmape... grafike rastowa to wtedy ok, ale chcialem zeby to bylo jasne

Do góry
o nas | kontakt