Internal Server Error

somok

No avatar

2008-02-14 09:21

Witam
Mam problem z losowo pojawiającym się błędem. Pojawia się podczas próby wysłania zamówienia ale nie zawsze. Kontaktowałem się z adminem który powiedział że to wina sklepu przeinstalowałem i dalej bez jest zmian. Poniżej zamieszczam ten błąd. Co mam z tym dalej robić?

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@abaddon.cal.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

» Quick.Cart v2.x

S

treewood (OpenSolution)

2008-02-15 14:27

somok - jesli masz .htaccess'a to sproboj go wywalic. Mozliwe, ze nie masz praw chmod 777 tez na wszystkie pliki w db/

somok

No avatar

2008-02-26 16:59

Mam prawa 777 na wszystkie pliki w katalogu db .htaccess'a nie miałem. Błąd pojawia się nadal podczas wysyłania zamówienia ale nie zawsze. Co jeszcze mogę zrobić poza zmianą całego sklepu?

S

treewood (OpenSolution)

2008-02-27 08:38

somok - podeslij link by sprawdzic co i jak...

somok

No avatar

2008-02-27 10:54

oto adres sklepu http://www.abaddon.cal.pl/

S

treewood (OpenSolution)

2008-02-28 09:17

somok - przepraszam, ze zlozylem 3 zamowienia ale testowalem narzedzie w 3 roznych przegladarkach. Okazuje sie, ze serwer nie przyjmuje polskich znakow przesylanych przez formularz. Bardzo unikalna sytuacja i typowa dla "dziwnych ustawien serwerow".

Sproboj edytowac config/general.php i wstawic tam na poczatku pliku w np. 2 giej linii cos takiego:

setlocaleLC_CTYPE'pl_PL' );

Zloz teraz zamowienie z polskimi znakami jak ąśłćó

somok

No avatar

2008-02-29 09:15

Niestety nie działa. Może istnieje jeszcze jakaś alternatywa?

S

treewood (OpenSolution)

2008-03-01 08:18

somok - ja jej nie znam. sciagnij inny skrypt np. zen-cart, oscommerce czy np. cmsimple i zainstaluj i sprawdz czy przepuszczaja one polskie znaki. jesli tak to po prostu uzyj innego skryptu niz nasz.

prof.Woland

No avatar

2008-04-26 09:04

to ja właśnie mam ten sam problem!
nadałem wszystkim plikom (za wyjątkiem pliku config/general.php ) atrybut chmod777 i działa (wcześniej nadawałem ten atrybut tylko tym zalecanym plikom)

któryś z plików (nieopisany w dokumentacji technicznej) jest na niektórych serwerach "czuły" na chmod

pozdrawiam

www.sklep.bizuteria.rew.pl

Do góry
o nas | kontakt