Pozycja produktu - zwiekszenie zakresu

maciekwoj

2008-01-10 17:42

Witam.
Wiem że to było już gdzieś na forum, ale dotyczyło v1.
Czy w wersji 2.2 można więcej produktów wprowadzić niż 999? A co za tym idzie numerować produkty powyżej 999?
Pozdrawiam

» Quick.Cart v2.x

merci

No avatar

2008-01-11 10:36

maciekwoj - mozesz wprowadzac wiecej produktow, tylko musisz zmienic ograniczenia, a wiec w pliku templates/admin/products_form.tpl w nastepujacej lini:

,Array( 'iPosition''int''999'null'=<''false' )

zmien wartosc 999 np. na 9999
Dalej w tym samym pliku znajdz kod:

<input type="text" name="iPosition" value="$aData[iPosition]" class="label" size="3" maxlength="3" />
        -
99 ... 999

i zamien go na ten:

<input type="text" name="iPosition" value="$aData[iPosition]" class="label" size="4" maxlength="4" />
        -
99 ... 9999

Teraz otworz plik core/products-admin.php i w funkcji saveProduct( ) w nastepujacym fragmencie kodu:

if( !isset( $aForm['iPosition'] ) || !is_numeric$aForm['iPosition'] ) || $aForm['iPosition'] < -99 || $aForm['iPosition'] > 999 )

$aForm['iPosition'] = 0;

zmien liczbe 999 na 9999

maciekwoj

2008-01-11 13:54

Dzięki jesteś wielki, Już działa.
A czy sklep wytrzyma większą ilość produktów np 5000? Bo wcześniej była coś mowa że raczej do 1000 przynajmniej w wersjach wcześniejszych.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki.

maciekwoj

2008-01-11 14:07

Mam jeszcze jedno pytanie?
Czy istnieje jakaś wtyczka (darmowa lub płatna) lub jak to zrobić aby maila z zamówieniem czyli danymi klienta dostawał także sprzedawca?
Wtyczkę z mailem do klienta wstawiłem.
Pozdrawiam

treewood (OpenSolution)

2008-01-14 12:04

maciekwoj - bardzo Cie prosze bys wpierw zapoznal sie z regulami na forum a pozniej pisal. Niestety (mnie tez sie to czasem zdarza) wiekszosc nie czyta regulaminow i zasad.
Temat pozycji produktu juz omowilismy. Problem rozwiazany. Jesli masz problem dotyczacy innych rzeczy to prosze zaloz osobny temat. Nie lubimy zamieszania.

Do góry
o nas | kontakt