[cz] Problem s cestinou

horys63

No avatar

2008-01-10 09:52

Zdravim,

mam problem s cestinou v emailu ktery prijde po vyplneni contaktniho formulare. Misto pismenek ktera maji hacek prijdou jenom ruzne znaky. Ma nekdo radu co kde jak upravit aby to bez problemu chodilo?

Diky

» Quick.Cart v2.x

supertrupik

No avatar

2008-01-10 22:01

vše je v kodování.
použij pspad editor (http://www.pspad.com/) a hned to uvidíš, že máš něco v UTF8 a něco jiného zese ve CP1250 nebo iso... .

Řešení je v tom, sjednotit všechny databáze na jedno kodování. To jsem Já však neřešil.

jestli ti jde o plugin sendtoclient (kopie onjednávky + s doplnkovým textem) ,tak to jsem vyřešil tak, že jsem se podřidil zboží, a vše ostatní jsem napsal bez diakritiky. (Jsem líný, a zákazník to omluví v tom že neuvidí pak háčků a čárek).

nebud takovým detailistou a vypust české znaky,.. a to i z tabulky preprava zboží,... výsledný texták co se obešle zákazníkovi co nakoupil .

Já jsem spíše měl problím se zbožím, které se vhládalo do bjednávky. Již na staně, kde je se plní adresa mě to nezobrazovalo na 1. pozici z názvu české písmena. Prostě je to zcela vypustilo.
Např. ŠIKULOVA OMALOVÁNKA pak v objednávce vypadala jako Ikulova Omalovánka,.. ale když jsem pak psal ŠIŠKA,... tak se to pak v objednávce ukázalo jako IŠKA. Vyřešil jsem to tím, že jsemphodil slovosledm nebo na první pismenko v názvu jsem nepoužil český znak.... a hned bylo po problému .

Zdavím všechny koumáky,.. QC je pro malé eshopy nejlepší (a hlavně bez zdržujícího prihlašování).

horys63

No avatar

2008-01-10 22:45

Ne jde mi o odeslani emailu z kontaktniho formulare ktery je na strance kontakt. Z nej mi prijde email skoro v cinstine :( Nejak nedokazu omezit aby lidi do toho formulare psali bez hacku.

sepo

2008-01-11 20:43

skús
Do config/general.php pridat na zaciatok: setlocale(LC_ALL, 'cz_CZ');

bondo

2008-01-12 09:55

na zaciatku suboru s cz.php a en.php (podla toho ktory popuzivas )jazykom prepis riadok na $config['charset'] = 'Windows-1250'; -to su stredoeuropske jazyky windows

Back to top
about us | contact