operacje na cenie (pomniejszenie wpisanej o vat) czyli slave - org sklep

slave89

No avatar

2007-11-30 18:16

Witam,

po długiej przerwie to znów ja. Mam u siebie w sklepie 7 cen i teraz jedna z nich musi być wartością tej głównej obiniżoną o vat. Teraz mi napiszcie w któym pliku / miejscu mogę dodać kodzik do tego.

P.S: Sklep z siedmioma cenami dziąła ok. Zrobiłem do tego zmiane nazwy produktu dodanego do koszyka (dodaje się nzwa opcji zalezna od cenu a mam ich 7). A to wszystko przez to, że ten sklep to nie tylko sklep ale i wypożyczalnia ;)

» Quick.Cart v2.x

merci

No avatar

2007-12-03 09:11

slave89 - niestety, ale nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Wytlumacz to dokladniej ( o jakie 7 cen Ci chodzi?), podeslij linka.

slave89

No avatar

2007-12-03 17:56

linka póki co nie moge. W sklepie mam 7cen do każdego produktu. Jedna to cena zakupu druga to cena zakupu (ale po odjęciu podatku) Reszta to ceny za wypozyczenie. Cenę ta netto mam dodawana z panelu ale chcę aby sama się obliczała (chodzi tylko o wyświtlenie w kategorii produktów).

merci

No avatar

2007-12-04 09:08

slave89 - bez zobaczenia kodu niestety nie jestesmy w stnie nic Ci pomoc, zreszta jezeli to jest Twoja modyfikacja, to moze nam byc trudno znalezc rozwiazanie. Wszystko zalezy od tego, jak ten kod wyglada...

slave89

No avatar

2007-12-04 16:45

No to może inaczej. W którym pliku i w którym miejscu moge robić jakiekolwiek operacje na cenach. Np fPrice=fPrice*1,22

merci

No avatar

2007-12-05 09:10

slave89 - you should add this in following files: core/products functions: throwProductsData and throwProduct and also file core/orders.php function listBasket

Do góry
o nas | kontakt