Błąd w zamówieniach

zitam

No avatar

2007-11-29 20:41

Witam,

bezproblemowo loguję się do panelu admina. Wszystkie zakładki działają oprócz jednej- najważniejszej: Zamówienia. Po kliknięciu pozakuje się lista zamówień, ale przed nią wyświetlają się komunikaty błędów. Widzę nazwiska i daty zamówień, ale nie mogę w nie kliknąć i odczytać treści zamówień. Pojawia się coś takiego:

Notice: Undefined index: 7594 in /home/fc/public_html/perfumynajtaniej/core/orders-admin.php on line 56

Notice: Undefined index: in /home/fc/public_html/perfumynajtaniej/core/orders-admin.php on line 99

Notice: Undefined index: 7594 in /home/fc/public_html/perfumynajtaniej/core/orders-admin.php on line 58

itd.

Błagam pomóżcie, bo ominie mnie 30 zamówień.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

PS Kopię zapasową mam, ale sprzed 2 tygodzni, więc tam tych zamówień nie ma.

» Quick.Cart v1.x

Artur

treewood (OpenSolution)

2007-11-30 08:38

zitam - w starej wersji QC v1.x faktycznie tych problemow bylo sporo z zamowieniami. Co sugeruje:
- skontaktuj sie z firma hostingowa. Wiekszosc dobrych firm hostingowych posiada kopie zapasowe co 24 godziny wiec wystarczy, ze poprosisz ich o przywrocenie plikow: db/orders.php i db/orders_products.php
- jesli firma hostingowa nie robi kopii co 24 godziny to nie jest dobrze. Ja bym z takiego hostingu zrezygnowal. Miejmy nadzieje wtedy, ze nawalil Ci plik db/orders.php (z tego wynika, ze tak jest). Wykonaj nastepujace kroki
1. edytuj core/orders.php i znajdz kod:

if( $aStatus[$aList['iOrder']] == )

$aList['sStatus'] = '<b>'.$aList['sStatus'].'</b>';

i zamien na

if( isset( $aStatus[$aList['iOrder']] ) && $aStatus[$aList['iOrder']] == )

$aList['sStatus'] = '<b>'.$aList['sStatus'].'</b>';
        else

$aList['sStatus'] = null;

2. edytuj core/orders.php i znajdz

if( isset( $aData ) && is_array$aData ) && isset( $aList ) && is_array$aList ) ){

i zmien na

if( isset( $aList ) && is_array$aList ) ){

oraz znajdz

list( $aList['iOrder'], $aList['iClient'], $aList['iStatus'] ) = $aData;

i zamien na

if( isset( $aData ) ){ list( $aList['iOrder'], $aList['iClient'], $aList['iStatus'] ) = $aData; }

Teraz skrypt powinien Ci odpalic nawet bez statusow ale problem w tym, ze nie bedziesz mogl zmienic statusow tych zamowien, ktore sie "uszkodzily". Innych bedziesz mogl. Jesli chcesz edytowac statusy to musisz edytowac plik db/orders.php i wstawic od drugiej linii cos takiego:
id_uszkodzonego_zamowienia$$1$

Wpisz w kazdej linii id uszkodzonego zamowienia i dopisz takze te dwa dolary, potem wartosc 1, kolejnego dolara i zrob nowa linie.

Do góry
o nas | kontakt