wczytywanie pliku zależenie od języka [lub wstawienie kodu php]
ibif
2007-10-21 00:59
witam.
mam taki problem..
mianowicie mam sklep z 2 wersjami językowymi (pl i en). Napisałem sobie skrypt formularzy, ma on 2 wersje językowe (pl i en), przełączanie wersji odbywa sie za pomocą parametru ?sLang=pl i ?sLang=en
chcę podlinkować te formularze do mojego sklepu; nie było by problemu gdyby nie te wersje językowe. Ma być to tak jeżeli jestem w sklepie w wersji polskiej to ma mi linkować i ładować plik formularz.php?sLang=pl a jak jestem w sklepie w wersji angielskej to ma linkować ?sLang=en.
no i nie wiem jak to zrobić..
Gdyby można było do pliku page.tpl wstawić kod php to by było po problemie bo bym wstawił takie coś:
i by mi sie otwierało tak jak chce (i pod względem języka i pod względem wyglądu też)
Wie ktoś może jak mogę taki kod wstawić na stronę?
Ewentualnie może jest / znacie jakieś inne rozwiązanie.
BARDZO PROSZĘ O POMOC
serdecznie pozdrwiam Pawel
» Quick.Cart v2.x
ibif
2007-10-21 01:52
a może da sie wstawić zewnętrzny link (i okienko w o okreslonych wymiarach by się otwierało) tylko ze też problem z tymi językami..
merci
2007-10-22 09:32
ibif - mozesz wstawic iframe w tresci strony i za pomoca tego ladowac formularz.
ibif
2007-10-22 17:31
czyli robie sobie podstronkę po polsku i w jej treści (w panelu admina) daję kod html? np. <center> <iframe src="strona_pl.php" width="400" height="200" > Twoja przeglądarka nie obsługuje pływających ramek </iframe> </center> i do pliku strona_pl.php includuję mój skrypt?
i analogicznie w wersji angielskeij (tylko inny plik. np. stone_en.php)
oto chodzi?
pzdr
ibif
2007-10-22 17:38
ok działa ok. dzięki za dobrą radę. pozdrawiam
ibif
2007-10-22 18:46
a moze jest jeszcze inna jakaś metoda.. bez iframe?