dzikol2007-10-11 01:03 | Nie otrzymuje informacji o nowym zamowieniu na email. W adminie jest oczywiście zaznaczone na TAK. Przeszedłem z funkcji mail na PEAR i co najlepsze że formularz kontaktowy działa a nie działa informacja o zamówieniu. Prosze o informacje może ktoś może mi pomóc. Pozdrawiam. » Quick.Cart v2.x |
treewood (OpenSolution)2007-10-11 09:01 | dzikol - dzieje sie tak dlatego, ze mail o nowym zamowieniu ciagle uzywa funkcji mail(), ktora jest na Twoim serwerze niedostepna na to wychodzi. Sproboj zrobic cos takiego:
@mail( $GLOBALS['config']['email'], $GLOBALS['lang']['mail_title'], $GLOBALS['lang']['mail_txt'], 'FROM: '.$GLOBALS['config']['email'] );
na
sendEmail( Array( 'sSender' => $GLOBALS['config']['email'], 'sMailContent' => $GLOBALS['lang']['mail_txt'], 'sTopic' => $GLOBALS['lang']['mail_title'] ), 'contact.tpl', $GLOBALS['config']['email'] );
|
cherry2008-05-29 22:52 | Panowie, w v3.0 nie ma pliku other.php, a w orders.php nie ma takiej składni. czy ktoś wie jak to skonfigurować w najnowszej wersji sklepu? tomekw |
treewood (OpenSolution)2008-06-02 08:26 | cherry - ale powiedz mi co chcesz osiagnac? bo w wersji v3.0 uzywana jest ta sama funkcja do wysylania emaila czyli sendEmail() ktora jest w core/common.php |
cherry2008-06-02 21:04 | ok mam ale jest tego więcej. na co to pozamieniać? tomekw |
treewood (OpenSolution)2008-06-03 07:46 | cherry - zajzyj do dokumentacji do dzialu tips. Tam masz opisane jak zamienic funkcje mail na inna np. z PEAR |