Problem z potwierdzeniem zamówienia v2.2

dzikol

No avatar

2007-10-11 01:03

Nie otrzymuje informacji o nowym zamowieniu na email. W adminie jest oczywiście zaznaczone na TAK. Przeszedłem z funkcji mail na PEAR i co najlepsze że formularz kontaktowy działa a nie działa informacja o zamówieniu. Prosze o informacje może ktoś może mi pomóc. Pozdrawiam.

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2007-10-11 09:01

dzikol - dzieje sie tak dlatego, ze mail o nowym zamowieniu ciagle uzywa funkcji mail(), ktora jest na Twoim serwerze niedostepna na to wychodzi. Sproboj zrobic cos takiego:
1. Edytuj core/orders.php, funkcja saveOrder() i zamien:

@mail$GLOBALS['config']['email'], $GLOBALS['lang']['mail_title'], $GLOBALS['lang']['mail_txt'], 'FROM: '.$GLOBALS['config']['email'] );

na

sendEmail( Array( 'sSender' => $GLOBALS['config']['email'], 'sMailContent' => $GLOBALS['lang']['mail_txt'], 'sTopic' => $GLOBALS['lang']['mail_title'] ), 'contact.tpl'$GLOBALS['config']['email'] );

Dziala?

cherry

2008-05-29 22:52

Panowie, w v3.0 nie ma pliku other.php, a w orders.php nie ma takiej składni. czy ktoś wie jak to skonfigurować w najnowszej wersji sklepu?

tomekw

treewood (OpenSolution)

2008-06-02 08:26

cherry - ale powiedz mi co chcesz osiagnac? bo w wersji v3.0 uzywana jest ta sama funkcja do wysylania emaila czyli sendEmail() ktora jest w core/common.php

cherry

2008-06-02 21:04

ok mam ale jest tego więcej. na co to pozamieniać?

function sendEmail( $aForm, $sFile = 'messages.tpl', $sTargetEmail = null ){
extract( $aForm );
$oTpl = TplParser::getInstance( );

if( !empty( $sTopic ) && !empty( $sMailContent ) && checkEmail( $sSender ) === true ){
$sMailContent = change2Latin( $sMailContent );
$sTopic = change2Latin( $sTopic );

if( !empty( $sPhone ) )
$sMailContent = $GLOBALS['lang']['Phone'].': '.change2Latin( $sPhone )."\n".$sMailContent;
if( !empty( $sName ) )
$sMailContent = $GLOBALS['lang']['Name_and_surname'].': '.change2Latin( $sName )."\n".$sMailContent;

if( !isset( $sTargetEmail ) )
$sTargetEmail = $GLOBALS['config']['email'];

if( @mail( $sTargetEmail, $sTopic, $sMailContent, 'From: '.$sSender ) ){
if( isset( $sFile ) )
return $oTpl->tbHtml( $sFile, 'MAIL_SEND_CORRECT' );
}
else{
if( isset( $sFile ) )
return $oTpl->tbHtml( $sFile, 'MAIL_SEND_ERROR' );
}
}
else{
if( isset( $sFile ) )
return $oTpl->tbHtml( $sFile, 'REQUIRED_FIELDS' );
}
} // end function sendEmail

tomekw

treewood (OpenSolution)

2008-06-03 07:46

cherry - zajzyj do dokumentacji do dzialu tips. Tam masz opisane jak zamienic funkcje mail na inna np. z PEAR

Do góry
o nas | kontakt