troberto![]() 2007-09-16 22:11 | Posiadam QC 1.3 Loaded. Chciałbym dodać przy każdej pozycji w koszyku wartość podatku VAT od ceny tej pozycji. W orders_delivery.tpl dodałem już odpowiednio kolumnę. W basket_summary.php dodałem zmienną globalną $sVat i formułę liczącą wartość tej zmiennej. W orders_basket.tpl potrafię wyświetlić wartość tej zmiennej jedynie za całkowitą wartością zamówienia w chcę w na końcu każdej z linii pozycji koszyka. Natomiast w orders_delivery.php wogóle nie mogę tej zmiennej wyświetlić. » Quick.Cart v1.xrobert |
merci![]() 2007-09-17 09:16 | troberto - hard to say, maybe give link to your site and paste code where you make modyfications. |
troberto![]() 2007-09-17 22:11 | merci - site is still under construction, when I will finish, I give link. My question is simple: how to add another column to list of product (name, price, quantity, summary, additinal column) in tempalte orders_delivery?? robert |
merci![]() 2007-09-18 08:26 | troberto - przepraszam, ze nie odpisalam po polsku :) Dodanie samej kolumny w orders_delivery.tpl jest bardzo proste, wystarczy edytowac ten plik i w bloku LIST_HEAD wstawic naglowek dla tej kolumny, np. za kodem:
<th> wstawic taka sama komorke, tylko z inna zmienna $lang[], podobnie w bloku LIST_LIST wstawic za kodem
<td> podobny kod, tylko ze swoja zmienna. Na koniec w bloku LIST_FOOTER i COURIER zmienic colspan na 4 |
troberto![]() 2007-09-19 11:06 | merci - nie ma problemu z językiem. Zrobiłem wszystko wg twoich wskazówek i nie jest dokładnie tak jak chciałem. A mianowicie: nagłówek działa bez problemu, ale nie wyświetla się zawartość zmiennej w kolumnie nowego nagłówka. Nie miałem pewności czy dobrze zdefiniowałem nową zmienną to wstawiłem tymczasowo <td> $aList[fSummary] </td>. |
troberto![]() 2007-09-19 14:05 | merci - już opanowałem temat. Poprostu jedna z wtyczek robiła czarną robotę. wszystko jest już ok. robert |