ordych19762007-09-11 23:26 | Witam, mam problem ze zmianą logo i dodawaniem zdjęć produktów. Z tego, co się zorientowałem po genereowanych komunikatach to problem jest z nazwą katalogu tymczasowego uzywanego przez sklep a tym, które oferuje konto WWW. Sklep używa chyba nazwy "tmp" a ja na serwerze mam "phptmp". Jak to zmienić? Wszystkie prawa dostępu są ok, register_globals na OFF. Proszę o jakieś wskazówki. » Quick.Cart v2.xTomek |
ordych19762007-09-12 09:41 | admini mi tego na serwerze nie zmienią więc problem jest dość istotny. Czy mam szukać innego provider'a czy znajdę to gdzieś w plikach konfiguracyjnych? Proszę o pomoc, bo na razie to mam lekką nerwówę przeglądając pliki. Na PHP znam sią bardzo mało. Tomek |
merci2007-09-12 11:59 | ordych1976 - raczej nie jest to problem zwiazany z nazwa katalogu tymczasowego, poniewaz Q.C korzysta z funkcj move_uploaded_file, ktora pobiera nazwe katalogu tymczasowego z plikow konfiguracyjnych php, wiec jezeli masz ustawiona nazwe katalogu tymczasowego na "phptmp", funkcja ta automatycznie pobiera ta nazwe dla katalogu tymczasowego w sklepie. Problem moze byc gdzie indziej... sprwadz czy masz ustawione prawa dostepu na 777 w katalogu files/ i wszystkich podkatalogach. |