strona główna - powrot

lux

2007-09-04 17:19

pytanie [chyba] podobne do tego:
http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=1692
tam niestety odpowiedzi brak.

Na każdej podstronie produktu jest link "powrót" a na każdej stronie w ogóle "drukuj stronę".
W jaki sposób można dodać dodatkowy link do każdej strony "strona główna" (podobny do wyżej wymienionych)?

pozdrawiam

» Quick.Cart v2.x

asking

merci

No avatar

2007-09-05 09:10

lux - jezeli chcesz by zawsze gdy wyswietla sie drukuj, wyswietlal sie rowniez np. obok tego, link do strony glownej, to w pliku templates/contents_details.tpl dodaj np. w sekcji <!-- BEGIN PRINT_LINK --> zaraz przed</span>:

<a href="?p=">homepage</a>

oczywiscie wyglad sobie dostosuj.

lux

2007-09-05 18:54

merci - gdy robię jak napisałeś, 'homepage' pojawia się przed "drukuj strone' TYLKO na stronach glownych (nie ma ich na stronach produktow i kategorii produktow

asking

merci

No avatar

2007-09-06 08:28

lux - jezeli chcesz aby link do strony glownej pojawial sie rowniez w liscie produktow i na stronie kazdego produktu musisz ten link:

<a href="?p=">homepage</a>

dodac jeszcze w pliku templates/products_list.tpl w bloku <!-- BEGIN LIST_FOOT --> zaraz przed </span> oraz w pliku templates/products_details.tpl np zaraz za kodem:

$lang[back]</a>

sIMONkING

2011-10-22 14:11

Dołączam się do pytania, bo sens ma podobny - w jaki sposób w pointspace zrobić powrót do strony głównej po kliknięciu na header (logo)?

Zmodyfikowałem container.tpl:

<div id="logo">
         <
div id="title"><a href="http://www.nazwastrony.pl" title="Test powrotu"</a></div>
          <
div id="slogan">$config[slogan]</div>
        </
div>

ale nadal po najechaniu na logo strony nie pojawia się łapka z możliwością kliknięcia.

sIMONkING

2011-10-23 15:57

Ok, zabrakło modyfikacji w dziale BEGIN BODY. Do tej pory z niewiedzy edytowałem tylko BODY ORDER.

Przy okazji za co odpowiedzialny jest tabindex="1"?

boboo

2011-10-23 16:08

Wpisałem w niemiecki google "co to jest tabindex" i dostałem odpowiedź po polsku.

strzelectwo.kimla.de

sIMONkING

2011-10-23 19:23

heh, a ja myślałem, że to jakaś zmienna z quick.carta :) dzięki!

Do góry
o nas | kontakt